lördag 26 december 2009

Mellandag eller annandag?

Svårt fall, doktorn grät...
Imorse var det segt igen att komma ut på promenad, men viljan kan förflytta berg! Nemo och jag traskade iväg och fajtades med plogtraktorerna :-) Nån annan såga vi inte till idag.

Efter det lite Djungelparty till PS2:an med barnen. Lagom avkoppling en annandag jul - eller hur?
Jag kan säga att det märks att Linnea varit hemma länge - lättirriterad och dålig förlorare (fem år och dålig förlorare?). Det blev en promenad med hela familjen som bot för detta. Det hjälpte faktiskt!

Efter det lite skottning - herregud vad tungt det var idag! Grannarna gick på promenad å det sporrade mig att dra på mig träningskläderna redan vid kvart i två. Ut på en 4,2 km-runda på 24:38! trenden med sjunkande snittider håller i sig. 5:57/km - i och för sig bara på 4 km... Idag tyngre än igår, men snacka om motvind hemåt! Det är precis i de lägena man inte är förtjust i att ha glasögon. Motvind och snöar småspik! Najs...

Snart kommer Evas barn för lite julfirande! Ska bli trevligt att avsluta julmatsätandet, faktiskt. Inte utan att man längtar efter en fläskig pizza :-)

Imorgon är det 4 km igen - då med lite styrketräning. Styrketräningen ersätter jag med ett friskispass på måndag. Det känns som att programmet har en vilovecka inför det stundande elddopet... Nästa vecka något av en mellanvecka:

Må - Vila (kör ett friskispass istället för styrka på söndag)
Ti - 5 km
On - Vila
To - 5 km + styrka
Fr - Nyårsafton, Vila
Lö - Nyårsdagen, 4 km + koordinationslopp
Sö - 6 km

...men efter det börjar söndagslångpassen med ett 9 km-pass. Ska bli spännande att se hur detta går med kost, viktnedgång och träningsdos. Långpassen sticker snabbt iväg. Först 9 km, sen 10 km fyra veckor för att sticka uppåt 11, 12, 14, 15 och i april passera 2-milsgränsen. Skönt om det blir lite mindre småspik när långpassen drar igång.

Fortfarande är det folk som skakar på huvudet när man berättar att man ska springa Stockholm maraton. Kul, faktiskt! Nu när man är i uppbyggnadsfasen känns det helt OK. Jag ber att få återkomma några veckor in i "långpassköret", hehe.

Just det ja - tjuvvägde mig idag. 93,6 kg mitt på dan - inte farligt faktiskt! Grymt nöjd med disciplinen igår. Åt "rätt" saker och inte kopiösa mängder. Okej - chokladen var kanske kopiösa mängder!
Resultatet får vi se 2 januari när den riktiga omstarten sker!

Tills vidare - god spis!

1 kommentar: