lördag 2 januari 2010

Nya tag i gamla grejer

Sådärja! Ytterligare ett par lördagar avverkade. Morr vad de påverkar i fel riktning :-)
Nåja - jag har njutit som sjutton i alla fall... Passerade 94 kg uppåt idag igen :-(
Jah - dags att begagna sig av mitt påstående "man måste tillåta sig att misslyckas så man sen kan börja om"! Helt säker på att jag droppar i vikt igen efter helgerna!

Idag ett långpass i gamla dojorna (Nike Equalon + II). Jag hade planerat en runda på 10 km, men det blev lite längre. Bestämde mig också för att redan nu ta med vätska på långpassen för att öva på drickandet. Dock tog jag bara med vatten idag. En mil har ingen dött av, hehe. -9,5 grader, oplogade gångvägar och "betongbacken" inplanerad... Kan inte bli annat än spännande.

Började lugnt och stannade för första vätskeflaskan efter ca. 3 km. En km sernare var det dags för "betongbacken". Höll i hela vägen och körde på till 4,5 km ungefär. Då kände jag att det var "lagom" att stanna för nästa drickapaus. När jag säger stanna så innebär det inte vilopaus, utan raskt promenadtempo. Jag fattar verkligen inte hur de som dricker i full löpfart gör. De måste ju ha tränat, eller?
Nåja, efter vändningen vid ca. 5,5 så var det en lättare start med kort uppför och sedan "betongbacken" nerför. Skönt! Efter det kände jag mig stark och stannade först vis 7,5 km för sista drickan. Sen full spruta hemåt.

Enligt iPod: 10,5 km på 1:06:40, snitt 6:20/km. Skitnöjd med tiderna och känslan. Längre tider än häromdagen pga drickat, gissar jag. Lutar åt att jag på maran kommer ligga kring 6:00-6:20 första halvmaran om det fortsätter kännas såhär. Äsch - dumt att redan spekulera redan kanske...

Oavsett - nöjd med att lunka på i ett långpass utan att vara helt slut. Avslutade i 5:10-tempo sista halvkilometer ungefär. Därför var pulsen uppe på hög nivå. Vilopuls efter 3 minuter ungefär. Helt OK, tycker jag.

Idag är det 154 dagar kvar tills jag ska stå på startlinjen. Varannandagsträning skulle innebära att det är 77 träningspass kvar. Intressant! Med den känslan jag hade idag kommer det bli bra med en eskalerad träningsplan. Räknar med att vara uppe på 15-20 km inom en månad i långpassen. DET blir spännande, men jag tror det blir bra! Vi får väl se...! Måste vara riktigt uppmärksam på kroppens signaler nu. Jag vill INTE backa planen eller bryta pga att jag kört för hårt! Små steg...

Imorgon är det Naturhistoriska riksmuséet och Cosmonova med frun och barnen. "Vi måste göra något" var budskapet igår och vi får väl se om detta uppskattas :-) Matsäck med skagenbaguette! (Är det lördag imorgon? - hehe)

Ha det grejt!

2 kommentarer:

 1. Tjena MC! Kul att följa dina träningsförberedelser! Siktar själv på halvmaran i höst :)
  Om du har en iPhone kan jag tipsa om appen runkeeper, en perfekt träningspartner och motivator! Om du inte har en iPhone får du helt enkelt köpa en :)

  Vi hörs!
  /Mr Zander

  SvaraRadera
 2. Yo Dr Zander!
  Så - träningsdjävulen har drabbat dig även på löpavdelningen...! Coolt! Å tänk på att det är inte målet som är målet utan resan dit...
  Så en mara eller en halvmara är av akademisk betydelse (jag återkommer den 6:e juni om detta verkligen är sant!)! Kul att nån tittar in också!
  Stay tuned!

  SvaraRadera