måndag 25 januari 2010

Breaking news!

Idag är det dags att genomföra utmaningen Thomas gav mig!
På lunchen (långlunch idag) ska jag först köra 45 minuter spinning och direkt på det 30 minuter core.
Jag har aldrig testat spinning (precis som jag aldrig testat i stort sett NÅN träningsform) så det ska bli riktigt spännande. Om jag har tur så blir det inte en "nära-döden-upplevelse"...
Core-passet ska även det bli spännande. Jag är riktigt intresserad av att känna hur "illa det står till" med de muskelgrupperna. Jag lär väl bli varse det imorgon.

Annars går ju denna vecka enligt Szalkais program i återhämtningens tecekn. Ett medlhårt pass imorgon och ett långpass på söndag är det enda som är inplanerat. Troligen kompletterar jag med ett "återhämtningspass" på torsdag. Jag tänker mig ett "slö-joggpass", dvs ett joggpass i riktigt lugnt tempo så man kan höra fåglarna kvittra och se myrorna på marken... Nä just ja. det är vinter! Vi skippar myrorna :-) Ni fattar grejen i alla fall! Alternativet är någon annan träningsform. Dte är ju flera dagar kvar så jag får fundera.

Ytterligare en nyhet: Lördagar ska from nu vara godisfria!

I konsekvensens namn av viktnedgångsvärden gången och förra vecka så spetsar jag lite ytterligare genom att sluta med lördagsgodis. I praktiken avstår jag då från godis helt eftersom lördagar är den enda dagen detta var tillåtet. Jag väljer nu alltså att lyssna på Badgear och Roadrunner och slutar helt med godis! Jag kommer dock behålla fridagen på lördagar, men den avser då bara mat och dryck!

Jag lär återkomma efter dagens övningar med min upplevelse... OM jag överlever!

Ciao!

5 kommentarer:

 1. Trevligt att ha er på besök även om du svar i
  svettigaste laget! Men vi är lika stolta ändå om inte stoltare över att du kör ditt race med bravur! kram

  SvaraRadera
 2. Bra beslut, Magnus. Jag tror också att det är rätt väg att gå med att sluta med "en sak i taget". Om några veckor kanske du skippar läsken eller pommes:en och istället bara käkar hamburgarna. När man har slutat helt kan man tillåta sig att synda någon gång ibland, när t.ex. när nöden kräver och det inte finns något annat än snabbmat att tillgå. Det händer mig typ någon gång i månaden.

  SvaraRadera
 3. Hehe - misstänkte att du skulle samtycka ;-) Pommes har varit på väg ut en längre tid (?), nu också på lördagar. Jag kommer nog att synda ibland - helt säkert! Läsk intresserar mig alltmer sällan. Märklig känsla det här att man börjar bli sugen på bra saker...
  "Vad är väl lösgodis mot en skål äppelklyftor?"

  SvaraRadera
 4. Ska man skippa något så bör ju läsk och godis gå i första hand eftersom de inte innehåller någon som helst näring. Bara tommar kalorier. Men det har du ju säkert redan hört till leda:-).

  SvaraRadera
 5. Va? Bara tomma kalorier...! Jag har levt i en livslögn alltså :-) Läsk och godis ÄR på väg ut nu!

  SvaraRadera