söndag 17 januari 2010

Låååååångpass

Sådärja!
Veckans långpass gjort (se RunKeeper)! Idag var det betydligt värre än förra veckan. I min lilla värld berodde det sannolikt på att det idag endast var ett par minusgrader och vägkanten bestod av "modd".

Känner ni igen den där känslan att man tar ett steg, men kommer ingenstans. Man tar då ett till, och ett till, och ... Idag var det precis den känslan som var det genomgående temat. Det var dessutom mycket bilar på sträckan så jag hade problem att "få låna" asfalten. Det blev MYCKET vägkantslöpning.

Jag är sk-nöjd med passet - TROTS kilometertiderna som i värsta fall översteg 7-minutersgränsen (tur att det var när jag gick och drack, hehe). Så jobbigt som jag upplevde detta pass vet jag inte när jag hade det senast. Och ändå stannade jag inte och gick något (utom vid de fyra drickapauserna när jag gick ner i promenadtempo)! Ser med spänning fram emot nästa veckas pass. Om vädret håller i sig eller blir mildare kommer jag nog ligga kvar kring 13 km, annars hade jag funderingar på att höja till 15 km.

Nu är det dags att koppla ned, leka en stund med barnen, äta middag för att sen bege mig till Arlanda och flyga söderut för tre intensiva jobbdagar. På tisdag blir det ytterligare ett pass i plusgrader - inomhus på hotellet och på löpband! Ska dessutom återuppta promenaderna före frukost denna vecka.

Åter när jag är i "syd-Europa" på löpbandet...

3 kommentarer:

 1. Starkt långpass i modden, uselt före men bra för psyket.
  Har du testat felmarginalen på runkeeper?
  Till sist: njut av värmen. Inte alls avis.. :-)

  SvaraRadera
 2. Livet är en strid det är "bara" att kämpa på!
  I dag kommer det in pengar på kontot!
  kram

  SvaraRadera
 3. @hempa10:
  Psyket byggs upp för varje pass. Uthållightesträning verkar handla mer om psyke än om fysik :-) När det gäller felmarginal hade jag en diff på ungefär 10 m på passet. Det känns helt OK på nästan 13 km.
  Pust! Löpning i plusgrader är inte att leka med på vintern. Nästan jobbigare än modd...

  @Mamsen
  "Striden" känns som den kommer vinnas!!!
  Pengarna är nog ingen brådska. Present till lillebror blir nog tidigast torsdag, men tack ändå :-)

  SvaraRadera