torsdag 18 mars 2010

På tredje dagen...

Näe, riktigt så häftigt som att han steg upp på tredje dagen blev det inte igår. Efter halvmaran i söndags bestämde jag mig för att ta rejäl vila. Dessutom sa kroppen att det behövdes. Jag hade inte några "slit"-smärtor, men var rejält stel i lårens översidas utsida (var det nån som förstod?) samt i båda vaderna. Jag tar detta som ett tecken på att kroppen nog egentligen tyckte jag körde för LÅNGT, men inte FÖR långt om ni förstår hur jag menar. Jag kände mig oförskämt fräsch tyckte jag själv.

Tisdag  och onsdag var jag på en utvecklarkonferens i Göteborg och "knycklade" in mig i Malmö aviations flygplan med härligt spända lår. Det funkade det med. Som vanligt på konferenser blev jag sittande i två dar. Kanske låg det rätt i tiden, kanske borde jag ha rört mig mer. Oavsett så känns det nu skönt att vara hemma och att stelheten mjukats upp. Konferensen var riktigt bra, förresten. Många aha-upplevelser och mycket energi tillfördes. Bra, helt enkelt.

Idag funderar jag över om jag ska köra enligt programmet eller göra en kort utflikning till ett lite lättare pass. På agendan idag står annars korta intervaller. Jag får se lite vad som händer och vilken tid jag kan ta mig eftersom frun jobbar idag. Dessutom ligger ett litet nysnölager i omgivningarna. Så - vi får se VAD det blir! Det viktiga är nog ATT det blir...

I övrigt är hjärnan emula mosad. Dels beroende på alla nya intryck på konferensen, men framför allt så läser jag ju "Hjärnkoll på vikten" av Martin Ingvar och Gunilla Eldh. Precis som Roadrunner tipsade om - en mycket läsvärd och insiktsgivande bok. Dock upplever jag den somn ganska ansträngande att läsa, rent lästekniskt, eftersom det är mycket "tekniska termer" i form av signalämnen, hormoner och annat kropsstyrande. Men, som sagt, riktigt insiktsgivande... Jag återkommer alldeles säkert om detta - så snart hjärnan svalnat!

5 kommentarer:

 1. Ja, det blir lite tekniskt här och var och trots att jag är naturvetare hänger jag inte riktigt med i svängarna här och var.

  Men... det viktiga är att förstå vilken roll hormoner och signalämnen spelar, och att vi praktiskt taget är slavar under dessa.

  SvaraRadera
 2. @Roadrunner
  Som gammal naturvetare (betoning på gammal ELLER naturvertare...) håller jag med. Det mesta greppar man, men de långa namnen var inte att rekommendera efter en ansträngande dag på intressant konferens. Läste säkert i 22 sekunder, sen slöt jag ögonen och minns inget mer. OTROLIGT intressant, dock. En mängd aha- och åhnej-upplevelser. Mesta aha... Bra tips!

  SvaraRadera
 3. Coolt att det gick så bra på halvmaran. Det är ju mitt mål för året. Kanske ska jag satsa på att köra efter den där Salzitsha eller vad han nu heter.
  Var hittar man hans träningsprogram?

  SvaraRadera
 4. @Running girl
  Du kan kika på ALLA han program på http://www.marathon.se
  Där är det bara att kika på Träning så finns det ett gäng olika träningsprogram. De har tilltalat mig eftersom de är rätt så skonsamma mot en "nybörjarkropp" utan att vara "mesiga" :-) Själv kör jag efter 5-timmarsprogrammet på maran, men nyttjar i alla lägen sunt förnuft (i den mån jag har) och kryddar extra eller tar bort beroende på dagsform och motivation. Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Tack, då ska jag kolla där.

  SvaraRadera