tisdag 2 mars 2010

Vinterskönt

Sådärja! Dagens lufspass avverkat (Garmin resp. Runkeeper).

Jag lyckades inte riktigt hålla nere farten så mycket som jag tänkt... Planen var ett snitt på 6.30-6.40 min/km, men det blev 6.14 (Garmin)/6.22 (RunKeeper). Jag tryckte igång RunKeeper alldeles för tidigt, respektive av alldeles för sent, så det är snarare Garmin som är den korrekta. Det var den som var "huvudgadget" idag. Kurvorna liknar varandra och snittet ser helt OK ut.

Passdetaljerna speglar precis den känsla jag hade. Vintriga vägar med hyfsat underlag (borträknat vissa ställen med 30 cm snö...). Medvind i tre km, en km sidvind och knappa två km rejäl motvind. Jag tycker mig ana att detta avspeglas i min puls som gick upp sådär en 5 slag/min i motvinden. Lägre arbetspuls idag än i förrgår. Det KAN bero på ett lägre snitttempo, men känslan var ungefär densamma så jag tror att även kroppens status spelar in. Infektionen är på väg ut!

Jag kände av skottningen den första kilometern då kroppen var stel som en ispinne. Efter en kilometers knaster släppte det och värmen spred sig skönt i kroppen. Jag känner fortfarande att det är lite ansträngt att "djupandas" när jag löper så det är nog en god idé att fortsätta i ett lugnt tempo. Om väder och vind tillåter, känner jag att ett långpass skulle sitta fint. Kanske redan på torsdag - då i än långsammare tempo och kanske uppåt en mil eller så. Vi får helt enkelt se vad kroppen säger.

När det gäller dubbel uppsättning av "mätinstrument" så är min erfarenhet (av en hel runda med båda) att Garmin är perfekt att följa pulsen med, medan iPhone ger ett perfekt stöd i form av talade sträckangivelser och musik i lurarna. Jag skulle lika gärna kunna köra med iPod (då denna är lättare) för musik och tempo, men jag gillar att RunKeeper i iPhone trycker ut resultaten på både Facebook och Twitter. Jag körde idag med iPhone i löparjackans ficka och var helt opåverkad av den löparmässigt.

Innan jag gjort fler rundor är det kanske för tidigt att uttala sig, men jag har ändå känslan att min kropp "blixtfort" (ca. 100 m) går upp i arbetspuls och stannar kvar i området 150-165 i stort sett hela rundan. När jag passerar 159 slag/min känns det lite tyngre, men inte den där utmattade känslan, utan en svag seghet. Nu ska jag låta de kommande rundorna säga sitt, men jag tror helt enkelt jag har en hög puls i allmänhet - bra eller dåligt. Oavsett så är ju målet att träna så arbetspulösen blir så låg som min kropp tillåter så energin räcker en hel mara!

Nu är det hopp in i duschen, sen barnhämtning på dagis och fritids. Sportlovsveckan tarvar kortare arbetsdagar för min del - särskilt dessa dagar när Eva jobbar. Jag kan dock meddela att jag inte lider av just detta :-)

3 kommentarer:

 1. Vad skönt att infektionen är borta nu. Och vad prylar, tänkte jag utbrista men kom på mig själv med att kunna ha en hel del gadgets med på mina egna pass.

  SvaraRadera
 2. Skönt att du är på bättringsvägen men gud vad
  prylar du måsta ha med dig på dina rundor?!
  kram

  SvaraRadera
 3. @Ellinors dröm
  Visst är det skönt att kunna "lassa av sig" allt sen på loppen - 10 kg lättare :-D

  @Mamsen
  Tja, så många vet jag inte om de två är. Inte heller om jag MÅSTE ha dem, men kul är det. *Fnittrar hysteriskt*

  SvaraRadera