söndag 14 mars 2010

Låååångt för att känna mig på pulsen...

Tjohoo! Efter ett par dars bloggvila och funderande över senaste passet bestämde jag mig imorse för att utmana mig själv en smula. Allt bara för att "pusha" mig lite extra. Beslutade mig för att ta en halvmara för att kolla hur landet ligger i dag och dessutom njuta av en underbar solig dag.

Jag laddade vätskebältet med sportdryck, midjeväskan med en flaska vatten och en banan. Petade dessutom i iPhonen utifall att... Idag blev det underställ, ett par korta tights och långa tights på det eftersom jag kände den isande vinden. Som vanligt fick jag medvind ut och motvind hem (typiskt - eller hur?). iPod i öronen, Garmin på handleden och "Craftkondomen" på skalpen. Sen bar det av.

Första tre var som vanligt bara att rulla igenom och bli varm. På det kryddade jag med "betongbacken" och därpå lite dricka gåendes. I stort sett var resten av passet likadant. Jag bestämde mig helt enkelt för att hålla ett öga på pulsen och när den passerade 160-165 så drog jag ned eller gick en bit. Allt för att kunna njuta av resan och bara ha ett skönt pass. När jag nådde halvvägs såg jag Stäketbron framför mig och bestämde mig för att springa över även den.

Jag vände på exakt 11 km, på tiden 1.11 eller 1.12. Med den tiden trodde jag inte att jag skulle komma i närheten av min "inofficiella måltid" kring 2.20 vilken är den tid kring jag skulle vilja göra min första halva av maran i juni(för att klara femtimmarsgränsen i mål). Passet innehöll en hel del långa, sugande backar i vilka jag praktiserade receptet med pulsen/temposänkning/gång och det gav tydligen ett ypperligt resultat. Jämna kilometertider (åtminstone jämfört med tidigare) bortsett från drickapauserna med gång. Riktigt trevligt pass på det hela taget!

Just det ja - jag grejade halmaran på 2.20 ganska precis och DET var en glädjande nyhet eftersom det är 83 dagar kvar att träna på. Med andra ord kommer planen att hålla om allt rullar på (vilket kan vara farligt att förutsätta kanske). Oavsett så var dagens pass ett grymt skönt pass som troligen kommer höra av sig senare idag och imorgon!

En sak till - vilkten:

Dagens vikt: 91,2 kg (-0,7 kg sedan förra invägningen. Enligt plan? Totalt ca 7 kg på 14 veckor)

Bra eller dåligt, rätt eller fel verkar kroppen ta nya steg nedåt viktmässigt så jag håller stadigt mitt planerade snitt på ½ kg i veckan. Känns helt OK och gör troligen underverk för löpningen!

Nu dags för en varm, skön dusch efter 11 km motvind och rätt slitna bröstvårtor(Ouch!)... Sen lite pannkaka för att fylla på förråden lite snabbt!

Middag idag - tacos... (jag vet! det finns verkligen bättre mat, men gud vad jag har förtjänat denna måltid!)

Puss å kram från en lycklig, men trött löparnörd :-)

7 kommentarer:

 1. Hihi - Tackar!
  Jaså, ni har också blivit "inlurade" på den här tokbloggen? :-)

  SvaraRadera
 2. Superduper bra jobbat! Och ja, du är värd Tacos. Med extra extra grönsaker. ;-) För kom ihåg att du ÄR din kropp så det du belönar dig själv med belönar du även din kropp med och visst vill du väl ge den det alla allra bästa? :-)

  SvaraRadera
 3. @Ingmarie
  Tackar å bockar! Jag var "rätt så nöjd" när jag kom hem :-) Tacosen blev definitivt med extra av allt (i detta fall bara grönsaker). Köttfärsen är inte det mest tilltalande, utan det är just grönsaksmixen och - tyvärr - salsan. För att inte tala om fruns fantastiska vitlökssås (gräddfil, vitlök, lite majonnäs och salt & peppar). Jag läta bli läsken som "lyxades" med och körde äkta kranvatten. Troligen åt jag för mycket, men kroppen behövde en del påfyllning (-1,6 kg på rundan - och då drack jag ändå bortåt 2 liter + en banan). Drack nog nästan en hel liter direkt efter passet :-)

  SvaraRadera
 4. Det gäller att jobba på, så kommer resultaten. 2.20 är riktigt bra, och bättre blir det.

  Och 7 kilo på 14 veckor är inte fyskam det heller.

  På fjorton veckor har du arbetat dig 7 kilo söderut och klarat halvmarasträckan på 2:20 - det är tammefan inte kattpink. Kör hårt!

  SvaraRadera
 5. @badgear
  Nä, nåt kattpink kör jag inte med :-) Grymt nöjd med halvtidsresultaten (halvvägs på Szalkais 26-veckorsprogram). Dessutom nöjd med 2.20 som är 10 minuter snabbare än min snabbaste halvmara hittills... Ser verkligen fram emot framtiden nu!

  SvaraRadera
 6. Leif Söderberg15 mars, 2010 17:08

  Inlurade...nej man måste ju följa dem som vågar ;-) Du är en hääärlig överaskningens man! //Leif S

  SvaraRadera