tisdag 9 mars 2010

Långt kräkpass

OK! Jag måste nog ta mig en funderare på om jag verkligen är löpare, hehe. Jag erkänner blixtsnabbt att kvällens pass var bland det värsta jag gjort på väldigt, väldigt länge!

Dagens upplägg (i stort sett enligt Szalkais program) var:
 1. Middag med familjen, kokt fisk med dillsås och kokta grönsaker
 2. Smälta maten i lugn och ro
 3. En lugn jogg till "betongbacken"
 4. Löpskolning 3 x 15 m Skip
 5. Köra 10-15 minuter intervall  i "lagom" längd och tempo (kort istället för lång idag)
 6. En lugn jogg hem
I mina ögon en perfekt tisdagkväll - bortsett från att Eva fick äran att lägga barnen. Som ni förstår av rubriken ändrades min uppfattning någonstans under exekverandet av denna plan!

Punkt 1 - Check! Fantastiskt god Alaska pollock inkokt i en magnifik dillsås på mellanmjölk och en skvätt ättiksprit (japp - det ÄR gott).
Punkt 2 - Nja... Smälte nog maten en för kort stund. 30 minuter räckte nog inte idag. Se punkt 6 nedan.
Punkt 3 - Check! En sån där underbar slöjogg för att få upp värmen och titta på den stjärnklara himlen i ett tempo mellan 6.07 och 6.21 - Lugna gatan!
Punkt 4 - Check! Jag hade problem med tekniken, men fick ihop det till slut så att det också kändes bra att utföra.
Punkt 5 - Check! MEN, det var här kräkreeflexen gjorde sig påmind :-) Självklart beroende på att jag körde på för hårt. Fyra repetitioner x ca. 200 m i kraftigt uppförslut i 4.27, 4.08, 4.19 och 4.25. Döden närmare än nånsin... Sista repetitionen var asjobbig!
Punkt 6 - Nja, det blev en hel del gåvila på vägen eftersom de "för tilltagna" tempona i intervallerna resulterade i kraftigt håll. Avslutade ändå de två sista i 6.00-6.30-tempo. Helt OK, tyckte jag själv.

Ta gärna en titt på statistiken för hela passet. Jag körde igång Garmin hemma och lät den bara rulla utan några specialare (mest eftersom jag inte än har en susning om hur detta ska ställas in...).

Så - vad lär sig en snart 43-årig, överviktig it-konsult av detta pass? Tja, en sak är säker. Intervaller och backpass är precis vad denna kropp behöver. Uthållighetsträningen tuffar på rätt OK, tycker jag, men pulsträning och styrketräning är två rejält eftersatta områden just nu. Just i detta nu är hjärnan fortfarande en smula överhettad, men jag ska ta mig en rejäl funderare på om och hur jag eventuellt ska komplettera mitt program. Planen med styrka varje morgon har disciplínproblem och sjukdom hittills hindrat. Gissningsvis kommer detta ligga högt på förändringsagendan.

Nu får ni ursäkta en rejält trött, men nöjd, it-konsult! Jag anser mig ha förtjänat en stund i soffans vård och beger mig härmed ditåt...

2 kommentarer:

 1. Riktigt bra pass! Vilka tempon du uppnådde!!

  En halvtimmes matsmältning låter dock som i minsta laget. Jag brukar behöva åtminstone två timmar. Annar kommer hållen som ett brev på posten.

  SvaraRadera
 2. *asgarvar*! Ja, matsmältningstiden var rejält underdimensionerad... Det kan jag skriva under med all tydlighet! Håll är ingen favorit! Nöjd som sjutton med backtiderna, men en hel del gas på "jävlar-anamma-koefficienten" gav resultat!

  SvaraRadera