fredag 12 mars 2010

Kort och svagt

Hehe - man måste fnissa en smula. Jag ha funderat så mycket öäver min kost de senaste dagarna att hjärnan svävat ut lite grann. Dagens pass var planerat till 6 km i lugnt jämnt tempo, men tankarna flög åt alla håll idag och jag fick inte riktigt ordning på nånting :-)

Men vad gör väl det med dagens väder! Sol, +3 och lätt vind med övervägande barmark som underlag! Jag njöt av att ta ut mig. Inte ta ut mig max eller så, näe, idag blev jag helt matt efter 3 km. Troligen beroende på mitt något "vimsiga" ätande. Till lunch blev det en "klick" korv stroganoff, inget ris men en rejäl laddning sallad med diverse "vanliga" grönsaker, lite fetaost, champinjoner och en skvätt balsamvinäger. Smaskens, men jag kände att det inte var tillräckligt med energi till passet. Lärdom 1: Kolla med nåt proffs hur jag kan göra salladen energirikare, låt det gå en stund till innan löprundan och känn efter vad kroppen säger först. Om det behövs - fyll på med energi innan. Lärdom 2: Jag börjar få lite mera fart på fläsket! "Snabb" snittid (5.55 min/km) - igen!

Men vad fasen! 5.55 i snitt/km i 6 km är ju inte fy skam för en gammal tjockis :-), men det hade varit najs med ett jämnare tempo och skönare känsla. Nu är det dusch och hämta lilla prinsessan på dagis som gäller. Ikväll är det fredagsmys och barnens favoritprogram - Barda :-)

Imorgon ska vi alla fyra gå på melodifestivalens genrep i Globen. Ungarna är i extas -)

1 kommentar:

  1. Det är svårt det här med mat tycker jag... Min sambo är superduktig på att laga mat och på vad man skall äta och inte för bästa träningsresultat. Men, han är super tränad och springer halvmaror på 1.30 så vi kan ju inte riktigt äta lika mycket... Men vi brukar ha mycket bönor, nötter och avokado i våra sallader om det kan vara till någon hjälp :)

    Hoppas att ni får en kanondag på genrepet! :)

    SvaraRadera