torsdag 29 april 2010

Första "efter-tå-passet"

Efter en god middag (pannbiff med kokt potatis och härlig brunsås) var det så dags! En kort runda för att känna på tåstatus!

Känslan att få stoppa tårna i mina nya Nike var kanske inte det skönaste jag gjort, men eftersom sinnet var saligt spelade detta ingen roll. När väl fötterna var på plats var det inga problem med vänstertån. Snarare var det högertån som var öm (om jag missat att berätta det så har den också varit blå - nu går den mer i en vinröd ton...). Helt klart var det en fantastisk känsla att dra på sig löparmunderingen. Inte minst med tanke på att detta även blev första passet utan vindjacka :-)

Jag startade i en stilla lufs och njöt de första fem hundra metrarna - sen kom regnet! Visst är det väl härligt med den där första regnskuren i varmt väder? Om det ändå varit ljummet regn... Som tur var hade kroppen börjat generera lite värme. Annars hade det varit en rejäl kalldusch (Jag vet - uselt skämt!).

Jag fläskade på lite mer när jag blivit något varmare, men inte för mcket eftersom huvudsyftet var att känna efter. Varje steg! Tån och nageln kände jag inte av mycket - skönt!

Passet blev precis som jag tänkte - lugnt och skönt! Hade det inte varit för regnet och att jag fick stanna när jag träffade frun på hundpromenad för att få hemnyckeln så hade passet varit riktigt bra fartmässigt. Nu blev det "bara" helt ok :-)

Det är skönt att få löpa igen! Hoppas bara att mina fötter håller nu.
Dags att sätta sig ner och planera resterande veckor...

3 kommentarer:

 1. Härligt att du är igång igen! Gör nu inget som inte din kloke lillebror skulle gjort :-)
  Själv körde jag för 1:a gången nånsin ett rent intervall pass, 10 st 60+60. Grymt jobbigt men jag hoppas att det mest berodde på en blixtrande migrän-liknande huvudvärk som bröt ut vid 3:e tempo intervallet. Genomförde passet av ren princip men längtade till att krypa ihop till en liten boll på en mörk, tyst plats :-(
  Även sur på min Garmin som inte funkade klockrent (hehe), GPSen synkade inte förrän efter 1,5km så graferna blev klart skumma :-(
  Sen kinkade knät ordentligt i vilopauserna, som vanligt är det EFTER löpning som det bråkar... :-(
  Totalt 3 st :-( alltså! :-)
  Behöver snart en egen blogg för att få plats... Ses imorgon! /M

  SvaraRadera
 2. Skönt att du känner dig bättre!
  Du, du vill inte hänga med på pass i ursvik en vecka innan maran? Ladda både fysiskt och mentalt med likasinnade ;) '

  Läs mer här! http://linastraningsblogg.blogspot.com/2010/04/hang-med-pa-langpass.html

  Mvh///Lina

  SvaraRadera
 3. @Mårten
  Jag har slutat genomföra pass av princip - det gör bara ont! Tycker definitivt du ska skaffa egen blogg! Kanske med frun?

  @Lina
  Klart jag vill! Ska bara kolla så jag KAN! Kan jag så är jag där! Även om jag tror att jag kliver av tidigt när ni "proffs" drar på :-)

  SvaraRadera