tisdag 20 april 2010

Gammal och vis?

Tja, som rubriken antyder ställer jag mig frågan idag. Jag lämnar idag "den yngre medellåldern" (42) och övergår i "den övre" (43). Jag vet att jag kommer att få mothugg på detta påstående, men nu äntligen vågar jag börja kalla mig vuxen :-)

När det gäller den andra delen i rubriken kan man ju bara konstatera att helgens pass antyder annat än vis. Kan man hoppas på att dagens passage också bringar ett helt knippe visdom? Om det, mot all förmodan, finns någon som gjort denna passage (eller "har en kompis" som passerat denna åldersgräns) kanske ni kan kommentera på bloggen om visdomen kommit farande i en hejdundrande fart!

Jag vill passa på att ta tillfället i akt och tacka alla "fans" och alla "ofans" som kommenterar flitigt hos mig! Era tips och kommentarer är ovärderliga för en man i min ålder. Mycket av det ni skrivit har jag tagit in, processat och faktiskt använt mig av. En del har såklart "gått på tippen", men det är ju så det ska vara!

Igår fick jag frågan av min fru "Vad vill du äta imorgon?" (dvs Idag). Vi har som tradition att den som fyller år får bestämma nåt gott till middag. Det tog två sekunder så utbrast Amanda, 9 år, "åhhh nej, inte LAX!!!". Hihi, jag tyckte detta var ett fanmtastiskt påstående. Inte så mycket för att hon inte uppskattar lax så mycket - näe, just därför att hon direkt kopplade min önskan till en "nyttig" maträtt. Det känns som ett riktigt bra betyg på min nya livsstil. Flera gånger när jag ställt mig vid diskbänken och påbörjat middagen, eftersom min fru jobbat, så utbrister barnen "neeeeeej, är det du som lagar maten?". I de lägena är det svårt att hålla sig för fniss. För er som inte märkt det så har jag en viss envishet... Barnen har i alla fall blivit mycket duktigare på att testa alla nya recept!

Idag tänkte jag ta en extra vilodag. Inte så mycket beroende på födelsedagen, utan mest för att jag fortfarande har en märklig känsla i magen. Jag går liksom omkring och är mätt, eller osugen på att äta. Jag kan inte riktigt definiera det som illamående, men nåt åt det hållet. Måhända är jag tillräckligt intelligent för att ha lärt mig någonting av helgens magsjukepass. Oavsett hur det är med det så avstår jag träning idag!

Idag är det 46 dagar kvar till den stora utmaningen. Jag vägde mig faktiskt imorse och numera är jag sub 90!! 89,6 kg och ett visst hopp om att klara 85-kilosmålet finns ändå. Ännu har ingen plan utverkats för att fokusera på just detta. Mer om detta när pannbenet är moget.

Ha en grejt dag - det tänker jag ha!

7 kommentarer:

 1. Grattis som sagt!!! Lustigt, du satte i ord precis min skumma känsla av att något inte står rätt till i magen, har inte varit hungrig på flera dagar... Detta kombinerat med dundersnuva har hindrat mig att träna på ett tag :-( Men jag lurar på att smyga igång idag, får se. Kör ni laxtoast ibland? KAnske barnen gillar... Fantastiskt gott, och förstås en halv tallrik sallad till :-)
  Ha det! /Mårten

  SvaraRadera
 2. Grattis på födelsedagen!
  Själv är jag i mitten på övre medelåldern... 46... Jag har blivit så gammal så jag säger "Jag känner mig inte så gammal som jag är"! :-)

  SvaraRadera
 3. @Mårten
  Tack - igen! Laxtoast... Nope, kan jag inte påminna mig :-) Receptsökning sker...

  @Pelle
  Tackar! Går gränsen inte förrän där??? Så har jag sagt i flera år :-) Hmmm, man är kanske inte äldre än den mentala mognaden. I så fall fyller jag 15 idag!

  SvaraRadera
 4. Snacka om att vara SIST! Stort GRATTIS så häri slutet på din födelsedag!Fortsätter du så här kommer din kropp (och knopp?) att bli yngre och yngre. :-) Tänk vad mycket roligt du har att se fram emot!Som att slå kullerbyttor och hoppa hopprep. ;-)

  SvaraRadera
 5. @Ingmarie
  Hihi - bättre sent än aldrig! Tackar och oooooooo vad jag känner mig ung nu! Hopprep är nog bra träning...

  SvaraRadera
 6. Kul och sätta årsbästa med vikten, lagom på F dagen också. Dubbelgrattis.

  SvaraRadera