fredag 2 april 2010

Sol, vägbuller och en titt på smältande is

Idag var det ett fantastiskt väder! Frun gav sig ut på sin första runda för i år (hoppas det blir fler och mer kontinuitet) och testade att springa lätt med Nemo. Tydligen hade det funkat bra. Efter hennes pass tog vi en snabb fika med hennes bror och hans fru som dök in oförhappandes. Mycket trevligt, men lite otrevlig kände man sig sittandes iförd löpartights och funktionströja! Allt förberett inför dagen pass!

Tanken med dagens pass var återigen att njuta av dagens väder, barmarken och de fantastiska vyerna på förvåren samt "knarka" lite kilometrar. Så blev det också. Apropå vätskediskussionen på Roadrunners blogg medförde jag 7,5 dl Maxim idag! Döm om min förvåning när jag tog en av de sista drickapauserna vid 10 km och klockan visade 59:32 (rättat från 29:32)! Då hade jag ändå löpt "skönt" och njutit av våren och de bilar som passerade i ett fasansfullt tempo medan jag iakttog de smältande isarna lyssnandes på "schysst" musik.

Glad i hågen lufsade jag vidare och avslutade min 16 km-runda på, för mig, snabba 1:35:22! Mycket nöjd togs en dusch och förberedelse för middag hos vänner vidtog. Med andra ord ska jag reflektera över detta pass vid ett senare tillfälle när även hjärnan har fått bearbeta passet. Jag känner mig i alla fall pigg och inte speciellt sliten. En halv till en mil hade säkerligen kunnat tas ur kroppen idag utan problem. Märklig känsla med tanke på det betydligt segare "fågelkvitterpasset" i förrgår. Mer reflektion senare, som sagt, men att byta farthållarflaggfärg på maran känns efter dagens pass inte omöjligt...

Ber att få önska en mycket trevlig (kan man säga så om denna dag?) långfredag!

2 kommentarer:

 1. Du menar 59:32, va?:-)

  Strålande tid på 16 km! Det motsvarar ju nästan tävlingstempo på 10 km.

  Jag måste också börja medföra Maxim på mina rundor. Vätskebältet är fortfarande inte inhandlat. Kanske veckan som kommer...

  SvaraRadera
 2. @Roadrunner
  Hahaha - självklart var det 59:32 - inte 29:32 :-) Synd, å andra sidan att det inte var sant. Det hade förstås gett en ganska dålig avslutand halvmil... När det gäller vätska så är jag, som du säkert såg "hemma", mycket nöjd med mitt "billiga" vätskebälte. Enda anmärkningen är att på riktigt långa pass är det lite lite (med min svettmängd). Denna gång körda jag även med en midjeväska (modell superbillig, men funktionell) och en extra flaska. BARA för att testa fullt ut. Troligen kommer magväskan med på maran men innehåller nog då "dunderkäk" á la Ingmarie - kolhydrater i någon bra form!

  SvaraRadera