torsdag 6 maj 2010

Jihaaa - det funkar!!!!

Ascoolt! För mig som tekniknörd var dagens runda bland det bästa jag gjort. Jag har aktiverat "live"-funktionen hos RunKeeper och testade det idag - funkar klockrent!

Med "live" menas att min iPhone sänder ut var jag befinner mig hela tiden, och detta kan vem som helst följa på webben. Även de bilder jag tar under rundan går att beskåda så snart de laddats upp - helfräckt och faktiskt riktigt användbart för att "glädja" de som nu vill, men inte kan, åka och kika på Göteborgsvarvet och Stockholm maraton.
Tänk vad tekniken går framåt :-)

Är du intresserad av att följa mig är webadressen http://runkeeper.com/user/Magnus_CDRom.
Så fort jag startar mina pass meddelas det också på facebook (sök bara Magnus Cederholm) - helt fantastiskt!

Jag har ju två starter nära förestående och nedan är mina startuppgifter för den intresserade:
 1. Göteborgsvarvet (startnr 42 872, startgrupp 12, start 15.05)
 2. Stockholm maraton (startrnr 12 269, startrgrupp F, start 14.00 - eller sista gruppen efter 14.00, hehe)
Eftersom det funkar så bra med RunKeeper tänkte jag köra med detta i båda loppen. Inte minst eftersom jag är tekniknörd :-)

Nå - hur var rundan idag då? Jotack, rätt härlig start i rejäl motvind och en tröttare avslutning. Jag tog den vanliga "dryga-sex-rundan" och klämde den på 35.14 idag. Ett snittempo på 5.43 min/km kändes helt OK, men jag tror jag behöver planera lite bättre för bättre trider. De finns där, men det kanske är lite korkat att gå på så hårt i början :-) Men, men... Skönt var det i solen!

Idag körde jag både med RunKeeper och Garmin igen. Det diffar ca. 30 m på drygt sex kilometer och det känns rätt OK. Är det någon av dem som diffar så är det RunKeeper. Åtminstone är det min erfarenhet efter ett antal rundor med båda. Men, som sagt, idag var de rätt lika.

Nu är det dags för en dusch och sen en fisklunch! Underbar dag...

6 kommentarer:

 1. Oj oj så mycket teknik. Det är coolt men jag är en bakåtsträvare där och kommer snart att vara den enda på jorden som bara har en vanlig simpel "start-stopp-klocka". (ok, jag kan ställa in "tidsintervalls-pip", få mellantider och lite sånt). jag blir skogstokig när det inte fungerar och enl. mig så är det större och större risk för krångel ju mer finesser det är. men det viktiga är att du gillar det!:-)

  SvaraRadera
 2. Hihihi - bakåtsträvare vet jag inte - stå med fötterna på jorden kanske? Jag är en tekniknörd och gillar "gadgets". I detta fall är det lite kul att släkt och vänner som inte KAN ta sig till maran ändå kan vara "nästan live"... För att inte tala om att de som KAN vara där kan se när jag närmar mig :-)

  SvaraRadera
 3. Jag själv har tänkt tanken många gånger om att släppa pulsklockan. Men än jag inte mogen för det, känner mig mest omogen.

  Jag är övertygad om att min löpning inte skulle försämras. Att jag skulle springa mer på känsla och troligen bli bättre - och det är ungefär vad de flesta av världens bästa löpare genom alla tider gjort.

  Men det är något att roa sig med, pulsklockan, statistiken och allt sånt. Så länge det är kul så är det bara att köra vidare.

  SvaraRadera
 4. Jag tankade ner samma app, men får den inte alls att fungera. Nu gör jag ett försök till. Fungerar det inte då kommer jag kräva support av dig! Kör på!

  SvaraRadera
 5. En sak till. Hur 'bär' du din iphone? Jag har en sån där överarmshållare. Det har fungerat bra på kortare pass, men när jag hade den på ett långpass (+20) så fick jag fula skavsår på armen. Något att tänka på.

  SvaraRadera
 6. @Lars
  Skumt! Ledsen att jag inte svarat, men hälsan är inte på topp! Förkylning utan dess like! Hoppas appen funkar för dig. Jag har inga som helst problem. Inte heller frun (som kör gratis appen).
  När det gäller att bära så kör jag med nåt så omodernt som en magväska :-) Funkar klockrent och är bra för lite smått och gott!

  SvaraRadera