onsdag 5 maj 2010

En månad kvar - sänkt viktribba

Idag är det precis en månad kvar, 4 veckor, 31 dagar, 744 timmar (visst - lite avrundat)...

Känslan är god, men lite överväldigande att det redan är dags. Troligen är det på detta vis när man lagt ner så många timmar. När det närmar sig blir det lite antiklimax av det hela. Men det ska bli riktigt roligt att genomföra ett maraton - tro det eller ej! Om ett par veckor är det dags för Göteborgsvarvet. Det bli mitt sista riktiga långpass före maran (lite beroende på om jag hakar på en bloggjogg 29/5). Även det lockar faktisk numera!

Igår var en riktig helvetesdag så idag hoppas jag på att kunna varva ner mentalt och faktiskt orka med ett pass ute ikväll. På dagens agenda står också en hälsokartläggning via jobbet. Jag hoppas de kan se STORA skillnader på min hälsa jämfört med den förra kartläggningen för några år sedan :-)

Återigen är jag lite förundrad över känslan inför 5 juni. Allt känns bra löpmässigt, men viktmässigt konstaterar jag glatt(?) att målvikten på 85 kg lägger jag helt och hållet ned. Helt enkelt eftersom jag inte kommer att klara det målet med det jag planerar framöver.

Jag anser det vara dumdristigt att försöka "deffa" vikten den senaste månaden och vikten har legat stabilt de senaste veckorna. Min kropp har helt enkelt hittat en jämvikt - vilket jag känner mig riktigt nöjd med! Jag hade behövt lägga mer kraft på att "strama till" kosten om jag skulle klarat de 85 kilona. Nu får det bli den vikt det blir :-) Oavsett har jag ju gått från "tjockis" till "vältränad tjockis", hehe. Jag mår helt enkelt riktigt bra och tänker fortsätta med det. Vikten kommer sjunka om jag fortsätter efter maran, men nu är fokus på pannben, nöta och njuta!

Varvar fortfarande ner efter gårdagen...

4 kommentarer:

 1. Verkligen märkligt det där med vikten, vi är båda motarbetade av våra egna kroppar; din försöker "spara" allt medan min gör allt den kan för att göra sig av med allt (muskler tyvärr inkluderat)! Men jag tror till 100% att vi båda kommer att lyckas om vi bara lyckas hålla kvar nuvarande motivation/inspiration.
  Igår klarade jag mitt första delmål: 25 minuter på 5 km. Grymt nöjd!!! Jag provade att äta en portion havregrynsgröt+lingon två timmar innan och jösses vilken skillnad det gjorde, kändes som jag sprang med ett extra batteri i kroppen! Rekommenderas starkt! Nästa delmål blir att hålla detta tempo i 10 km, kanske får köra dubbla portioner gröt isåfall :-)

  SvaraRadera
 2. @Mårten
  Hehe - eller hur! Kroppsskrällen! 5 på 25 är ju lysande! Grattis! Gröt är "bra skit" - som raketbränsle som räcker länge!
  Hur kändes knäskrället efteråt då?

  SvaraRadera
 3. Det gjorde mig ju allra gladast: kändes kanon i knät igår! Lite ömt idag men det är det alltid dan efter. Verkar som jag har en blandning av ett klassiskt löparknä och nåt annat skumt...
  Lycka till på "besiktningen" idag!
  PS. Grrr! Strejk i Grekland och hotande askmoln - känns som nån försöker hindra oss att flyga på Lördag :-(

  SvaraRadera
 4. Gött med knät! Hehe - förresten är det ju bara generalstrejk :-) Håller tummarna!

  SvaraRadera