tisdag 23 november 2010

Puh...

Idag var det en lättnad! Jag har INTE riktigt varit helt hundra på om jag valde rätt när jag började äta i lördags. Ett tag kändes det som ett misslyckande, och andra stunder som korrekt beslut. Idag tycker jag svaret kom...

Vågen pekade tydligt söderöver!! Det kilo jag gick upp när jag började äta och band mer vatten, var åter väck. Nu vet jag att man kan pendla rätt rejält, men trenden sedan lördagen har varit uppgång. Nu är (åtminstone har jag bestämt mig för det) trenden nedgång. Idag känns beslutet mer än hundra rätt!

Så... Vad gör jag nu då? Jo, jag fortsätter med mål #1 - precis som tidigare, men med ett annat upplägg! Jag kommer köra på med "påsmat" till frukost och lunch ett tag. Kanske blir detta längre än jag tänkte från början, men det känns helt OK nu. Tuggbehov och sug blir stillat som sjutton till middagen och det räcker helt klart för mig. Om det ändras får jag väl justera planen då!

Så vad äter jag då? Ja, jag har fått jättemånga bra tips av framförallt Ingmarie och badgear. Jag ser hennes tips som mitt slutmål - inte bara mitt, utan hela familjens. Resan dit kommer bli spännande och lång. Det vi praktiserat i 30 år är inte bara att "kasta bort" och ersätta - hjärnan måste hänga med. Jag tror att jag är hyfsat mogen (borträknat brödsuget...), men hela familjen befinner sig i olika stadier och vi får ta ett steg åt gången. Vi har tid på oss och varje litet steg är ett steg - det gäller bara att hålla riktningen. Min gissning är att vägen inte kommer vara helt rak, men så länge den går åt rätt håll...

Idag är det dags för ett pass igen! Kroppen har berättat för mig att jag var ute i förrgår, men inget ont och inget slitet. Idag blir det en kortare runda - jag tänker 5-6 kilometer i behagligt tempo (6.00-6.15 min/km). Målet är att börja förbereda kroppen på varannandagsträning, för att sedan dosera upp ytterligare. Jag SKA ner under 85 kg och mitt sätt att nå dit blir hyfsad kost med påsinslag samt träning. Träningen ska sammanfall med grundträningen enligt 4.30-programmet från Anders Szalkai. På det viset hamnar jag i fas med min maratonträning och går dessutom ner i vikt. Jag tror stenhårt på denna taktik och den har legat och mognat i bakhuvudet länge nu. Planen var väl egentligen att först gå ner 10 kg och sen grundträna, men verkligheten ville annat - då får man improvisera lite. Så länge man INTE släpper fokus och målet!

Jag är otroligt glad över alla kommentarer på mina inlägg och läser varenda ett :-) De flesta får också en kommentar. Jag minns i början när jag bloggade. Då försökte jag ta till mig ALLA kommentarer på en gång, men numera har jag blivit lite luttrad och bokför alla kommentarer, men plockar fram dem när jag är mogen för dem. Många av kommentarerna är jag absolut inte mogen för - varken kroppsligt, men framförallt inte mentalt! De arkiveras under "bra att plocka fram senare" och INGEN kommentar går till spillo...

Tillägg: Löplunch med svimkänsla...

6 kommentarer:

 1. En plan för ett kungarike. Har man bara en plan och följer den någotsånär så brukar det reda ut sig. Ibland tar det lite längre tid än vad man tänkt, ibland mycket längre tid. Men så händer det att man har flyt. Men oftast får man inget gratis.

  Så länge du har mål, och använder dig av nån plan och vågar och vill mäta dina framgångar och motgångar så kommer det att gå bra. Det är när man sticker huvudet i sanden som det kan bli riktigt fel.

  När det gäller träning till extremt låg energiintag så brukar man lösa det med korta tränigstillfällen. 5-10 minuter löpning, mängder av kortare promenader, intervaller med längre vila, styrketräning (vilket de flesta klarar mycket bra även på en VLCD). Många upplever, jag också, att träning upp till en viss mängd och rätt tid på dygnet (främst då på kvällen, då kakfingrarna kan bli långa) minskar suget.

  Nåja, gå du och lek med maten - så ska jag gå och leka med min mat :)

  SvaraRadera
 2. @badgear
  *big smile* Idag leker jag lax, potatis, bönsallad och härligt prolande kranvatten :-) Just nu känner jag att viljan är större än kroppens kapacitet energimässigt så det lär bli en anpassning av träningsmängden, MEN det kan också bli en "uppjustering" av energin de dagar jag VILL köra hårdare. Återstår att se! Planen är att testa fram en lagom dos av respektive... Målet är glasklart!

  SvaraRadera
 3. Vill bara säga att jag tycker du är helt fantastisk även om jag "skäller" lite ibland. Är helt övertygad om att du kommer att hitta "ditt sätt" som fungerar. Jag hoppas du känner all kraft, från mig och alla andra påhejare, som strömmar till dig när du som bäst behöver den. :-)

  SvaraRadera
 4. @Ingmarie
  *rodnar*
  Men hallå - det är ju "skället" jag behöver! Även om jag inte alltid gör som du säger :-) Kraften är en annan sak. Varje gång man ser en kommentar, även de mest galna, blir man fylld av kraft och mer motiverad. Tack!

  SvaraRadera
 5. Bra Magnus!!!

  Du är kalasduktig på att ta till dig alla goda råd det är en förutsättning för att lyckas.

  Ta hand om dig och glöm inte bort att vi ska träna ihop i vår =) om jag får bestämma!

  Peace Love och Löparskor!

  SvaraRadera
 6. @Jesper
  Hihi - kalasduktig är nog att ta i, men jag kämpar på :-)
  Klart vi ska träna i vår!!! Jag har precis dragit igång grundträningen efter ett uppehåll och energifrånvaro... Hoppas komma igång ordentligt till våren igen! Det ordnar sig!

  SvaraRadera