torsdag 4 november 2010

Dag 1: Kurr, mugg och snäs

Så är jag då igång! Cambridgekur - ren kur - är det som gäller! Jag startade dagen med ett stort glas vatten och en "cappuccino-soppa". Kryddade detta med en riktig kaffe och funderade lite över vad jag gett mig in på...

En kvart efter frukost konstaterade jag och frun att vår TV, som varit på gång länge, började ge upp kapitalt. I vår familj är TV en samlingsplats - inte en drömsituation, men mysigt i alla fall :-) Snabbt beslut togs att åka och köpa en ny. En snabb vända till en större elektronikkedja och köpte en på rea... bara 6.200 kr fattigare... Nåja, vad gör man inte för familjen. Direkt efter hemkomst en grönsakssoppa och mängder med vatten.

Prinsessorna fick rester idag och jag tog en "grötpåse". Gröten var väl sådär, men jag tror jag kommer uppskatta den längre fram i kuren för man får ju tugga lite :-) Till gröten - vatten! Man är ju inte jättetörstig efter ett tag, men det är nödvändigt för att inte dra på sig huvudvärk och må bra...

En följd av vattendrickandet är toalettbesöken som når rekordantal! Innan kl. 10 hade nog en handfull besök avverkats och det fortsatte i den takten. Undrar om den del av konceptet är att "spola igenom" kroppen?

En effekt av "nedtrappandet" de första dagarna är att humöret blir lite svängigt. I takt med att magen kurrar (läs dundrar!) stiger suget och det är inget snack om att det är att jämföra med avgiftning. Kroppen avgiftas på socker!!! Frun var snäll och serverade stuvade makaroner med köttbullar igår kväll, men effekten av detta är att sockersuget slår i taket :-) Snällt tänkt, men det har idag varit lite "arbetsamt". Och då är det FÖRSTA dagen! Den tredje är värst...

Idag har heller ingen promenad blivit av. Nemo och frun är söderöver på hundutställning! Både skönt, men incitamentet att ta sig ut på promenad blir annorlunda :-) Bättring imorgon!

Vi får se hur det blir med bloggandet imorgon. Jag ska försöka sysselsätta mig och prinsessorna med nåt roligt. Blogga tycker JAG är kul, men tjejerna är inte lika roade :-)

3 kommentarer:

 1. Du har min fulla respekt och beundran Magnus. Jag skulle definitivt inte palla en sådan här kur, inte en chans...

  SvaraRadera
 2. Härligt Magnus håll i dag 3 vänder det =) och som du mycket riktigt är medveten om redan DRICK VATTEN i massor. Jag höll på att hamna på akuten en gång då det var en plugg i vägen som inte kom ut =/ Behöver inte säga mer, eller som min vän läkaren sa - ah hade det gått så långt ingen fara tillslut kommer det upp andra vägen ....ahhhhhh =)

  Peace Love och Löparskor!

  ps. TV klart ni behöver en ... vart ska du annars se Sverige Springer =) ds.

  SvaraRadera
 3. @Staffan
  Tack - vi har dock lite olika kroppsliga förutsättningar att ta en sån pärs :-) Skoja bara! Min mamma brukar säga att man kan de man vill! Det har jag praktiserat hela livet och likaså nu...

  @Jesper
  Ajaj - jag vill nog inte höra om den historien :-) Jag dricker!!!! Hade vi haft en öppen spis hade den varit samlingspunkten, nu är det vid tvn... Skönt att koppla av där efter ett pass :-)

  SvaraRadera