måndag 15 november 2010

Träning...

Igår anlände jag till Helsingborg vid sjutiden på kvällen. På dagen hade jag avverkat ett fyrakilometerspass i halvbra tempo, men med usel energi :-) Frukost och lunch var väl intagna och i rätt tid. Så blev det inte med middagspåsen, som jag borde ätit innan jag avreste...

Rätt så snabbt bestämde jag mig för att ta mitt beslutade "undantag" redan igår. Jag satte mig i restaurangen, beställde en liten ceasersallad med kycklingfilé (som var det minst onyttiga och mest proteinrika i kombination) och njööööt.  Liten är en subjektiv bedömning - kocken och jag har olika uppfattning om liten (jag tyckte den var enorm)! Jag åt dock bara ungefär hälften och en halvlitersvatten till det.

I en sån här kur uppnår man effekten att smaklökarna efterfrågar smak. Det leder till att när man sen äter så smakar allting mycket, mycket mer. Jag smakade ordentligt igår - väl medveten om vad detta orsakar för kuren (det tar några dagar för kroppen att återgå i ketos) - och kände energin strömma in i kroppen.

Idag var det tillbaka till kur. Frukost och lunch i hyfsad tid, för att vara i Helsingborg hos kund, men tyvärr inte middagen. Vid 18-tiden klev jag och kollegan ner i gymmet här på hotellet och jag drog igång en roddvända i roddmaskinen. Efter 15 minuter var jag less OCH slut i armarna! Jag tog fem minuters vila och klev på löpbandet som blev ledigt. Ett random-program i långsamt tempo och 15 minuterspass blev inställningen. Totalt brände jag troligen bortåt dryga 300 kcal under dessa pass (enligt apparaterna) och med tanke på de 470 jag stoppat i mig så förstår jag den matta känslan nu :-)

Men jag är NÖJD! Det funkade med passet idag trots låg energinivå och liiite slarv med middagspåsen (som jag borde intagit innan passet). Det var kämpigt under passet och jag svettades som en liten gris, men känslan var nöjdhet! Likaså är jag enormt nöjd med att jag varit såpass disciplinerad på tjänsteresan. Jag har haft alltför lätt tidigare att köpa mig en chokladkaka, eller en nötpåse, för att hålla mig pigg sena kvällar framför datorn. Idag är jag överladdad med Loka - citron och päron... Dessa får ersätta smak/tuggbehovet som satt in både av "kultur" (jag brukar ha nåt tuggbart när jag jobbar sent) och av passet (som verkligen brukar ge ett sug om jag inte stoppat i mig något efteråt - påsen räckte inte riktigt...).

Sammanfattningsvis har jag lyckats träna två dagar i rad utan kollaps - trots energinivån. Nu ska jag vila en dag, eller två så jag inte lyckas "överdriva" och göra mer skada än nytta. Lång jobbdag imorgn! Tur att sopporna gör skallen mer alert (det är bara kroppen som blir matt - hjärnan går för högvarv på perfekt mineralbalans...) så länge jag håller vattenintaget konstant (och toalettbesöken, hihi). Bra tid i säng ger också en större ork imorgon!

Jag känner mig grymt laddad fortfarande att gå ner i vikt, även om jag inte är lika säker på att köra kur så frenetiskt, så länge, men jag kör så länge det känns bra. De första dagarna "sög", men nu är jag i balans (borträknat energinivån)! Jag känner att jag är på gång mot mina mål!

3 kommentarer:

 1. Ja du Magnus!
  Blir matt bara jag läser detta. Hur orkar du arbeta, träna och dessutom hålla dig på gott humör på futtiga 470 kcal?

  Fick Runners idag och blev sugen på att springa min snabbaste premiärmil hittills 2011? Hänger du på?

  SvaraRadera
 2. @Mentorn
  Hihi - det går faktiskt bra! Något "segt" går det mesta, men skallen går i 180. Humöret har väl varierat (fråga frun) men nu funkar det.
  När det gäller Premiärmil så är jag såklart på, MEN inte med sikte på PB tror jag. Då sabbar jag kanske mitt huvudmål - SM på under 4.30 och startvikt 85 kg. Men Premärmilen är rätt kul och "halvlätt" så vem vet?

  SvaraRadera