fredag 30 juli 2010

Snabbt tips för oss med mer vikt än vi behöver...

Tjing igen! Detta inlägg blir otroligt kort, men viktigt.

Tack vare (på grund av?) tekniska problem kunde jag på förmiddagen inte koppla upp mig mot min kund fullt ut. Då stötte jag på följande inlägg på bloggen Träningslära och måste varmt, varmt rekommendera den!

Otroligt proffsig genomgång av fakta, myter och olika "linjer". För mig, som funderat på både den ena och den andra varianten, klarnade världsbilden och alla förvirrande val av dieter och upplägg försvann.

Kalorier är kung - och jag ÄR på rätt spår! Glöm dieter, pulver och andra påhitt. Det finns inga genvägar!

Shit...

4 kommentarer:

 1. Ungefär så är det, att kalorier är kung. King Grub har en bra, kort och enkel guide http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=26881

  SvaraRadera
 2. Nja... jag är inte säker på det där med kaloriunderskott, dvs. att man måste äta mindre än man gör av med. Kolhydrater är den enda energikällan som inte är essensiell för oss, dvs. vi klarar oss utan dem (fett och protein är livsnödvändiga för oss). Fett och protein används i uppbyggande syfte i kroppen och en hel del av de kalorier vi sätter i oss från just dessa substanser går åt till just uppbyggnad av kroppen. Kolhydrater bidrar inte med något annat än ren energi. Alltså kan vi äta fler kalorier än vi gör av med och ändå gå ner i vikt!

  Jag har bara tittat som hastigast på inlägget så jag kanske är snabb att döma det som skrivs, men jag lovar att titta lite närmare på det senare. Har lite bråttom just nu!

  SvaraRadera
 3. Helt rätt, jag har provat dieter, pulver, svält ja allt du kan tänka dig.

  Vanlig mat räcker otroligt långt under träning och viktnedgång.

  Peace Love och Löparskor!

  SvaraRadera
 4. @badgear
  Tänk att det skulle behövas så lång tid för mig att fatta... Återstår att omsätta i praktik(undrar hur lång tid det tar?)!

  @Roadrunner
  Välkommen åter! Hårddraget och förenklat är nog den formeln det rätta - tror jag! På något sätt känns det logiskt att man måste förbruka mer än man fyller på. Om vi ska in och peta i detaljer så håller jag nog med dig. Kolhydrater (som i och för sig inte är ensamma på kalorifronten) fyller en väsenbtligt mindre viktig roll än vad socialstyrelsen rekommenderar :-) Återstår att se hur jag lägger upp mitt liv. LCHF lutar jag inte åt, men kolhydratfattigare kost än idag lär behövas...

  @Jesper
  För en matälskare som jag är vanlig mat himmelriket - dock i väl avvägd mängd :-)

  Pulver har jag faktiskt lyckats bra med en gång innan min sköldkörtel la sig i, men jag är av samma övertygelse som du i sak - riktig mat är oslagbart!

  SvaraRadera