tisdag 27 juli 2010

Lite längre distanspass i kuperat spår

Precis som jag bestämde mig för häromdagen så blev det ett distanspass i det kuperade spåret i grannkommunen. Pust och stön är erfarenheten av detta :-)

Jag bestämde mig för att försöka njuta en smula i dagens sköna väder. Runt 25 grader och nästan vindstilla i strålande sol. Inte illa sista dagen på min semester, tycker jag. Jag var i och för sig tvungen att försöka hålla mig i skuggan när det gick eftersom det var rätt varmt när solen gassade. Inte hypervarmt, men tillräckligt för att ha nåt att skylla på, hihi...

Spåret var precis lika jobbigt idag som häromdagen. Skillnaden idag var värmen och att jag hade bestämt mig för att försöka få till en hel mil och inte bara en halv. Jag pausade någon minut på mitten och drack lite vatten - det var inte helt fel - innan jag satte av igen i motsatt riktning. Jag sprang spåret åt båda hållen idag och liksom häromdagen kändes det rejält i ben och "respiratorn". Flåsade som en hund i gassande sol och benen var inte så villiga som man skulle önska. Nåja, jag får ha tålamod! Det känns verkligen som att denna typ av löpning ger mycket, mycket mer än asfaltsnötandet på flacka gångbanor som jag pysslat med tidigare. Det är jobbigare, men energin efteråt är på en betydligt högre nivå än efter ett asfaltsgnetande pass.

Hur var det då med njutningen. Nja, är väl svaret! Backarna krävde mycket och just i utförslöporna och flacklöpningen hade jag jobbigt med njutningen. Uppför var det inga problem. Lite konstigt, men förklaringen är nog att jag gett mig f-n på att inte gå uppför backar, utan möjligen nedför eller på flacken. Därmed var jag mer laddad när varje uppförslöpning kom. DÄR var det riktigt skönt däremot. Även om jag blev trött så kände jag att det finns lite muskler i de stackars benen, om än inte fullt utvecklade.

Känslan idag var att jag kommer behöva "slita" ett tag till innan jag passerat den första platån av kuperad löpning. Likadant har jag känt inför flacklöpning tidigare och det är bara att ge det tid och hänga i. Jag är rätt övertygad om att detta är vägen att gå inför Lidingö, och dessutom ger det riktigt bra muskeluppsättning inför asfaltslopp och flacklopp. Det känns verkligen som att jag just nu tränar rätt med MINA förutsättningar och jag är inne i en djup dal som kräver mycket arbete, fokus och envishet! Jag kommer - sakta men säkert...

Så - dags för lite friidrotts-EM från soffan :-)

5 kommentarer:

 1. Bra jobbat och jag är övertygad om att du är inne på rätt spår! :-)kanske tar du i för mycket uppför? Spring med lite kortare steg, håll kroppen upprätt (så du får syre) och sträck ut på, och ta hjälp av, nedförsbackarna.Bränn liksom inte krutet på uppförsbackarna utan spara på krafterna.

  SvaraRadera
 2. @Ingmarie
  Tack! Man kan nog konstatera att jag tar i för mycket överhuvudtaget :-) Jag tyckte jag gick ut löst och försökte ta lugna uppförslöpning, men det tog emot. Det var nog egentligen inte mest kroppen, utan hjärnan! Jag HAR lagt av mig sedan maran och hamnat i bekvämlighetszonen igen. Det är den jag nu ska t amig ur och utmana mig lite mer. Jag känner att det biter och att jag är på G. Suget är fortfarand edär så jag är inte orolig egentligen. Sen är det dags att börja fundera över hur jag ska bli av med några kilon. I kuperad mark känns extrakilona mångfalt mer...
  Tack för tipsen - ska "snåla" lite mer nästa runda :-)

  SvaraRadera
 3. Tror det behövs lite styrketräning koständring med...:-)

  SvaraRadera
 4. Bra kämpat idag!!!

  Härlig läsning, Ingmarie tippsade om din blogg. Jag är där du var 2007 och kämpar på mot mitt Marathon 2012 i NY. Hit hittar jag gärna fler gånger och samlar lite insperation.

  Peace Love och Löparskor

  SvaraRadera
 5. @Ingmarie
  Spoooky - precis det jag satt och funderade över i bilen till jobbet idag. "Har jag råd med gymkort, eller kan jag träna som Badgear? Hur kan jag ändra min kost så det bli viktNEDgång istället?". Förnuftet är helt på det klara med vägen, men resten är inte riktigt där än. Jag ska kolla med Jesper hur han gjort...

  @Jesper
  Välkommen! Jag har varit och "tjuvläst" hos dig, men inte gett mig in i kommentarssvängen. Grymt impad av dig!!!!! Du är låååångt längre fram än vad jag var 2007 - helt säkert! Jag behöver nog mer kosttips av dig än vad du behöver inspiration av mig :-) Nu åker du in på min blogglista i alla fall :-)

  SvaraRadera