onsdag 14 juli 2010

Lugnt värmepass med rekreationsdopp

Ahhhh - så blev det äntligen av! Ett rekreationspass i värmen med ett pooldopp som toppning.

"De bästa passen är de som blir av" är ju en devis jag både hört och sagt förut. Efter några dagars lättja och gassande sol kom så en glimt av moln och blixtsnabbt kom tanken - "löppass".

Sagt och gjort. Efter morgonfikat drogs tights och linne på och en runda betades av i makligt tempo. Sju kilometer i 6.10-snitt kändes lagom idag. "Tyvärr" försvann molnen och den gassande solen var åter lagom tills jag kom iväg, men då var suget redan för stort :-)

Vid hemkomst, drypande av svett, togs snabb beslutet att plumsa i barnens 80 cm djupa pool. 25 grader i vattnet kylde snabbt av en överhettad kropp och det skeva leendet rätades upp i ett brett "puh"-leende. På detta en sval dusch och en toastlunch.

Jag utlovade ju lite bildmaterial tidigare. Nu är lite bilder intankade i nya macen, så håll till godo med en sommarmysbild:

"Poolutsikt från altandörren" Foto: Magnus Cederholm

Mer bilder kommer när jag hinner och orkar :-)

Nu har frun tagit barnen till stranden och jag tar Nemo på en promenix för att köpa lite parmesan och vitlök för tillredning av smarrig pesto som ska serveras till middagspastan och salladen senare.

Just nu: 27 grader i skuggan...

6 kommentarer:

 1. Bra att du äntligen fick till det! Det går ju inte att vila hur länge som helst. ;-)I alla fall inte om du ska klara dina mål i spalten. :-)

  SvaraRadera
 2. Duktig "ja du vet vad" Själv sitter jag bara i
  källaren och gnäller! kram

  SvaraRadera
 3. @Ingmarie
  Hihihi - ja, äntligen! Det bästa av allt är att det faktiskt kändes skönt och det har jag saknat de senaste passen. Ribban har jag sänkt en smula efter Muskö, men den åker nog upp så småningom igen :-) Just nu känns det ofantligt skönt att bara "fjanta omkring" lite :-)

  @Maude
  Källaren är inte nåt dåligt ställe att vara på dagar som dessa...

  SvaraRadera
 4. Hehe! Ser att Peston blivit en favorit, kul! Det kommer snart fler tips ;-). Duktigt kämpat i värmen. Själv kör jag mest med mina patienter eftersom jag inte orkar röra mig i värmen. Ha det gott! Kram Ulrika

  SvaraRadera
 5. @Ulrika
  Absolut en favorit! Varierade denna gång med mindre olivolja och med valnötskärnor. Betydligt godare! Tack för tipset, förresten! Krama alla!

  SvaraRadera
 6. Snajsigt jobbat hörru! Och bra tempo *tycker*
  Vi får helt enkelt ta sommaren och dess värme för vad det är och inse att vi inte kan storma på i 800 knyck hela tiden!!

  SvaraRadera