lördag 17 juli 2010

Nytt värmepass med vanare löpare?

Japp - jag kom ut idag :-) Det blev en repris på värmepasset häromdagen med vissa justeringar...

Termometern visade 28 grader när jag lämnade huset (och faktiskt 26.5 när jag kom ihåg att kika efter duschen). Värmen var ungefär som sist, men solen mäktade inte med att gassa igenom diset. Ergo var temperaturen lättare att hantera idag... Kanske är det också så att min kropp börjat vänja sig vid den värme vi har just nu?

Idag kändes allt mycket lättare. Jag kan inte sätta fingret på varför, men har beslutat mig för att inte gräma mig över att jag inte begriper detta utan bara vara nöjd. Jag var inte jättetrött när jag kom hem så jag hade lätt kunnat köra på säkert tre-fyra kilometer till i samma tempo. Detta förvånar en smula eftersom Muskö för en vecka sen var så oooootroligt segt. Även detta lämnar jag åt senare forskning och bara gläds vidare.

Jag stötte på fru och hund några hundra meter från hemmet efter nästan avslutad runda och stannade till för att hälsa på en "crazy" hund som skuttade med viftande svans när jag kom löpande. Denna gång stoppade jag klockan och jag räknar med att stoppet var omkring 40 sekunder :-)
Som grädde på moset på förutsättningarna så konstaterar jag att vi anlände hem inatt vid 01.00 med två ledsna barn efter en hemresa från Örebro och två fantastiskt trevliga dagar med god mat och trevliga vänners glada sällskap! Några öl hemma hos en kollega utanför Örebro gjorde att Eva fick köra hem och jag fick äntligen vara "backseat driver". Har ni tänkt på hur mycket bättre man kör när man sitter vid sidan om? :-)

Så, taskiga förutsättningar gav ett fantastiskt resultat och jag fattar inte nåt...

Jag toppade denna fantastiska begivenhet med en pizza ikväll! Länge leve lättjan!

2 kommentarer:

  1. Du menar att man KAN vänja sig vid värmen?! ;) Otroligt impad över att du tar dig ut i hettan.

    SvaraRadera
  2. @Pernilla
    Hihi - nja, jag tror personligen inte att jag vant mig vid stekhettan, men lite konstigt är det att jag sprang nästan samma runda betydligt snabbare med sämre laddning... Jag har helt enkelt kört på Ingmaries "tips" - anpassa träningen till vädret :-) Inga större krav på fart utan mera bara få komma ut och njuta lite!

    SvaraRadera