fredag 31 december 2010

Kan man sammanfatta 2010?

Idag har jag, som alla andra antar jag, fixat å donat inför kvällen. Barnen skulle duschas, dammsugarpåsar köpas mm, mm... Ett kraftigt sug efter att få ge sig ut på en runda hindrades av halsont och feber. Sånt hindrar ju tyvärr inte nyårsdonande :-)

Jag har ändå i farten under dagen försökt att fundera över hur 2010 varit. Jag känner inte att jag behöver någon längre eftertanke - 2010 HAR varit fantastiskt!!!

Under 2010 har jag:
- tappat massa kilon och lagt på mig några få kilon
- sprungit massa mil och gått en hel del mil
- haft fantastiskt kul och haft fantastiskt tråkigt
- varit otroligt frisk och varit sjuk en del

ÄR inte det fantastiskt? Kan det egentligen bli bättre än så? Jag har dock lärt mig att uppskatta både det bra som hänt och det dåliga som varit. På den bra listan står:
- Jag är maratonlöpare!
- Jag nådde mitt mål på maran - nästan
- Jag har löpt milen rejält sub 60
- Jag har avverkat TVÅ halvmaror
- Jag har tappat rejält med kilon under året
- Jag har lärt mig MYCKET om min kost

På den mindre bra listan står:
- Jag missade tidsmålet på maran med 26 sekunder...
- Jag missade viktmålet inför maran
- Jag har inte riktigt greppat vad jag kan äta och vad jag bör låta bli

Det skulle säkert finnas fler saker att sätta upp på båda listorna, men de där sakerna fångar essensen av mitt 2010! Jag är så himla glad att jag startade min resa 2007. Att det sen tog två år att fatta att jag gett mig på nåt ofantligt stort - gå från totalt otränad till att slutföra ett maraton! 2010 var året när det skedde :-) Det gick inte fort, det var inte skönt men jag gjorde det!

Jag har läst många bloggares "nyårskrönikor" och de är fantastiska att läsa. Tänk vad mycket fantastiska människor det finns som kämpar så mycket! Ni är grymma allihop och jag ser verkligen fram emot att läsa vidare 2011...

Året avslutades med ett justerat knä och därpå följande förkylning, men vad är väl det om hundra år??? 2011 kommer ge oss alla en upplevelse - det kan jag nog lova :-) Mitt mål med sub 85 är inom räckhåll (inofficiellt: målet passerades i och med långpasset för snart två veckor sen, men sen...) och 4.30 på maran ska jag banne mig greja :-) Jag håller på att samla mig ett litet maratonteam som ska placeras ut längs med banan den 28:e maj - allt för att få fler kickar och hålla tempot :-) Är du frivillig - hojta!!!

Nu är det dags att återgå till familjen och nyårsfirandet.

Ha ett gott nytt år så hörs vi 2011!

4 kommentarer:

 1. Tack Magnus för en underbar blogg som givit mig så mycket, Gott Nytt År!

  Peace Love och löparskor

  SvaraRadera
 2. Jag ska PUTTA dig fram om det blir nödvändigt. ;-) Tack Magnus för att du delar med dig av ditt liv och dina tankar. KRAM

  SvaraRadera
 3. vi kommer att stå där; pappa, mamma och lillebror

  SvaraRadera
 4. Vi kör vidare, 2011 är bara ett till steg på en lång färd. God fotisättning önskas!

  SvaraRadera