torsdag 9 december 2010

Invägning #5 - Intressant!

Så var det dags igen! Denna vecka var rätt spännande. Skulle jag knäcka 86-kilosgränsen...?

  • Morgonvikt dag 28: 86,7 kg
  • Morgonvikt dag 35: 85,9 kg
  • Viktändring: -0,8 kg
Mycket märklig upplevelse detta med viktresa :-)


Igår träffade jag min Cambridgekonsulent och körde invägning hos henne. Enligt hennes mätningar hade jag igår totalt gått ned 10,1 kg. Det är så himla spännande att jämför med dagens resultat. Inte kul, men spännande - för enligt mina mätningar har jag per idag gått ned totalt 9,4. En differens på 7 hg!! Nu vet jag att det kan diffa mellan olika tider på dygnet och framförallt mellan olika vågar, men ändå... Intressant!


Alldeles oavsett så känns det grymt bra! Jag har kapat några kilon snabbt, och nu övergår jag i nästa steg. Eller - jag är redan i nästa steg som är att börja äta och äta någotsånär hyfsat! Jag kommer inte bli en renlevnadsmänniska och det har heller aldrig varit meningen! Jag kommer istället försöka fortsätta nedåt i stadig, långsam takt och satsa på ett sunt leverne generellt.


Vad betyder då sunt leverne för Magnus? Jo, att äta någotsånär rätt, men inte alltid perfekt. Att träna åtminstone varannan dag, men när det inte går acceptera att det dröjer ytterligare en dag innan jag kommer till skott. Jag satsar fortfarande på Stockholm maraton 2011 och har en målbild som säger "under 85 kg vid start och slutför på under 4.30 tim". Denna gäller än och på vägen dit ska jag ha kul!


Badgear har pratat mycket om lust och passion för träning. Min lust har definitivt vaknat och passionen är på topp just nu. Både för viktresan och för träningen. Jag känner att jag börjar hitta balansen just nu. Det kommer ta ett bra tag till eftersom jag fortfarande kör soppåsar, men jag är på G. Just nu känns det grymt bra i alla fall!


Planen är att jag kör vidare på samma sätt som senaste två veckorna, dvs frukost: påse (om jag inte har ett pass planerat den dagen för då blir det lite frukost också), lunch: påse, middag: mat enligt knytnävs-/tallriksmetoden med familjen(tricket är att göra små portioner - jag tränar fortfarande på detta!). Mina påsar kommer vara slut om drygt en vecka och om några dagar kommer jag att trappa ned och äta kanske frukost eller lunch. Målet är att vara "av" kur till måndag 20/12 då jag träffar konsulenten sista gången före jul. Över jul släpper jag alla restriktioner, men äter med förnuft. Träningen däremot kommer jag köra på som vanligt. Kanske tom utöka lite för att kompensera julen.


När man kör en viktresa måste man ju förr eller senare balansera kosten så att man inte längre tappar kilon. Där är jag INTE än, utan kommer behöva tappa mer vikt. Däremot kommer jag försöka att göra detta på ett mer "belevat" sätt än att låta bli mat :-) Som jag ser det ska jag kunna äta nästintill allt, så länge jag balanserar det med motsvarande mängd träning. Äter man pizza är det bara att ge sig ut och kuta tre mil :-) Skämt åsido - jag vill helst inte sitta och "räkna" på vad jag stoppar i mig utan hellre testa mig fram för att hitta rätt mängd, och rätt saker - för mig! Jag tror det ska funka! Det funkade ju bra under maratonträningen i våras då jag sakta tappade vikt/höll vikten utan någon diet.


Så - är jag i mål? Nixpix - absolut inte! Först och främst ska jag kunna kontrollera julen :-) Jag ska ju också "klippa" mitt 85-kilosmål! Därefter tror jag faktiskt att jag ska träna på och satsa på att ta mig ned mot kanske 75-80 kg. Det kommer få ta sin tid och det viktiga är att jag har kul på vägen.
Jag måste dessutom planera för "post-maraton"-situationen. I år tappade jag styrfart och riktning efter maran - det får inte upprepas och därför behöver en plan "värkas fram" för denna tid. Jag hävdar fortfarande att mitt slutmål är att kunna vara i sådan form att jag springer en halvmara på våren och en på hösten. Kanske med inslag av ett maraton någon gång då och då :-) New York vore ju en upplevelse att få göra...


Återigen - långt kvar, men vid gott mod! Nöjd som sjutton med resan hittills, även om den varit jobbig periodvis. Men vad vore topparna utan dalar?


Å visst ser man lite skillnad?


December 2010 (foto: Magnus)
Juli 2010 (foto: Magnus)

1 kommentar:

  1. kul att läsa om din träning och viktresa! och jo visst! nog ser man allt skillnad på bilderna! bra jobbat!

    SvaraRadera