tisdag 18 januari 2011

Jomensörrusåatt...

Jodå - it´s alive! Om än med viss tvekan - men nu kanske liket återuppstår!

Idag skedde det äntligen - det första passet (och ja - jag glömde slå av Garmin) efter en lång, lååång uppehållsperiod! Tyvärr har den inte varit frivillig, utan har haft visst fog, men mer om detta snart.

Först måste jag lugna alla stirriga som undrat om jag gått och tvärdött efter nyår. Nej, nej och åter nej! Så är icke fallet. Dock har det känts som så periodvis. Mest beroende på en riktigt efterhängsen infektion i kroppen som envisats med halsont, huvudvärk och råförkylning omvartannat. Förutom det har jag också börjat nytt ett jobb och, åtminstone försökt, avslutat det gamla. Så - alla som saknat mina galna inlägg - Jag är ledsen att jag hållit mig undan!

Jag skriver försökt eftersom min tidigare arbetsgivare behagat roa sig med diverse hot om att jag minsann brutit mot mitt dåvarande anställningsavtal eftersom min nya arbetsgivare skrivit avtal med en kund till min tidigare på kundens begäran. Ett vanligt fenomen i konsultbranschen och helt utan min inblandning. Uppenbarligen anser sig min tidigare arbetsgivare sig vara annorlunda än andra arbetsgivare, eller så är det helt enkelt så att de är ute efter något helt annat. Alldeles oavsett så är det fruktansvärt förnedrande att bli kallad lögnare och avtalsbrytare när man själv anser sig ha helt ärliga avsikter och aldrig haft någon intention att skada min tidigare arbetsgivare - tvärtom. Tack och lov för min nya arbetsgivare och mina nya chefer som är helt fantastiska och ställer upp till mer än 100% i den tramsiga situationen. Tack för det!!

Nu tänker jag lämna detta bakom mig, bli frisk och ge mig i kast med mina planer igen. Händelser av detta slag och infektioner ovanpå det är rent av destruktiva för mitt annars så goda humör. DÄR har ni anledningarna till att detta lik varit mer eller mindre dött den senaste månaden. Men nu ni - på det igen och börja om!

Nya jobbet är toppen! Nya roliga människor, nya uppgifter och rejäla utmaningar som väntar runt hörnet! Lägg till det en kurs, med start i maj, då och då under ett halvår som kröns av en uppsats och certifiering. Wow, säger jag bara! Här finns att suga tag i!

Så... Plan och plan... Jag måste nog återkomma om den framöver. Just nu tänker jag sansa mig en aning och rulla igång i lugnare takt. Annars går jag bara på minorna igen. För en gångs skull ska jag försöka vara lite förståndig :-) Så mer om planen och målen framöver!

Nu - lite House och en god natts sömn! Sen nytt jobb med nya utmaningar *myser mig bort*

4 kommentarer:

 1. Trist med trams men du tycks ju hantera det bra:)

  SvaraRadera
 2. Surt att de strular på gamla jobbet men som Johan skriver så verkar du klara situationen fint.

  Kul med nya kollegor, nya utmaningar och kursen - du gör nog klokt i att ta det lugnt med löparplanerna ett tag framöver :-)

  SvaraRadera
 3. Skönt att du är "tillbaks" och jag hoppas allt löser sig till det bästa! Både när det gäller jobb, träning och infektion.

  SvaraRadera
 4. @Johan
  Trams suger :-) Nu är det tebax till verkligheten!

  @hempa
  Surt sa räven, men fantastiskt med nytt!

  @Ingmarie
  Jag tycker också det är skönt! Idag blir det stora testet - ANDRA rundan :-) Nu är det varannandagslöpning i lagom dosökning som gäller. Låt oss se om målen ska justeras...

  SvaraRadera