lördag 4 december 2010

"Riktigt" löppass och lite annat dravel...

Dagen till ära inleddes väderläget med snöstorm. Ett lätt, men ymnigt, snötäcke la sig över hela världen. Efter ett par timmar tog det tvärslut och solen sken över en gnistrande omvärld. Tror ni man blev sugen?

Jepp, det har varit dåligt med "riktig" löpning eftersom motivationen att ge sig ut i närmare 15-20 minusgrader varit frånvarande! Idag var det "bara" 8 minus och stålande sol så jag bestämde mig för att flytta morgondagens "långpass" till idag. Det rörde sig ju "bara" om 8 km. Sagt och gjort - Magnus svidade om för ett löppass medan familjen slöade inför den julmarknad vi alla ska besöka om en stund :-)

Redan från start noterade jag att underlaget var förrädiskt. En välfrusen grund med nysnö på är halvläbbigt och ger värdelöst grepp! Inga halkskydd (överväger Ingmaries tips fortfarande...) men en rejäl dos jävlaranamma :-)

Luften jag drog in var välkyld, men inte tillräckligt för att det skulle vara obehagligt, bara lite svalkande :-) De 4-5 cm nysnö gjorde att man periodvis fick arbeta hårt. Små trippande steg med spända lår- och vadmuskler gav en skön trötthet redan efter 4,5 km. Inte den där jobbiga tröttheten, utan en skön arbetande känsla där det kändes som om kalorierna förbrukades i hög takt. Passar utmärkt just nu när jag strävar söderöver på vågen :-)

Målet för idag var att njuta i första hand, men i andra hand att hålla mig till de föreskrivna 52-53 minutrarna på de 8 kilometrarna. Glädjande nog passerades 8 km på strax under 50 minuter. Då drogs leendet lite ytterligare och jag upplevde det verkligen som att mina tappade kilon gjorde skillnad. Dagens pass slutade med ett stort leende, lite halvflås innanför ytterdörren och 8,47 km avverkade. Nöjd - det är kontentan av passet! MEN det bästa - leendet var tillbaka! Det har varit lite uppförsbacke efter kuren,men nu känner jag kraften komma tillbaka. Viktnedgångens hastighet är bromsad, men känslan är klart accelererad! I like...

Att dessutom ha genomfört passet löpandes - HELA vägen - kändes helt underbart! Tidigare har jag tvingats ta gåvila vid ett, eller flera tillällen. Icke idag :-)))

Som en liten parantes passerades delmålet "under 86 kg" igår morse... Imorse passerade jag nog 86 kg igen, men uppåt med min löparfrukost :-) Men de kalorierna löpte jag ju bort sen :-)))

Idag ska vi, som sagt, på julmarknad med familjen. Strålande sol, gnistrande snötäcke och lagom kallt. Kan det bli bättre. Kanske blir det pepparkakshusbygge, pepparkaks- och lussebullebak och väldigt eventuellt hembakt pizza (på barnens begäran!)... Jag är inte lika säker på pizzadelen...

Låt oss se vad denna underbara dag bjuder på! Jag vet att Jesper planerade ett pass idag... Hoppas verkligen du fick lika underbart som jag, kompis! Och ni andra också såklart!

5 kommentarer:

 1. Jag har införskaffat Ingmaries halkskydd och dom fungerar helt superbt!

  Peace Love och Löparskor!

  SvaraRadera
 2. Det här vädret är det bästa man någonsin kan önska sig i december! Julmarknaden var säkerligen hur mysig som helst. (?) Önska ett par Yaktrax av tomten vet jag! :-)

  SvaraRadera
 3. @Jesper
  Najs!

  @Ingmarie
  Japp - skönt att vara igång igen i "vinterväder" - det tar emot i början, men trägen vinner! Tomten ÄR meddelad :-)

  SvaraRadera
 4. Då är jag säker på att han kommer med ett par för tomten är snäll och hjälpsam. :-)

  SvaraRadera
 5. @Ingmarie
  Fniss! Ibland kan man behöva hjälpa tomten... Funderar på lämplig övertalningsmetod i detta nu :-)

  SvaraRadera