söndag 19 december 2010

Kämpapass

Japp - det blev faktiskt gjort! Ordentligt också - 13,11 km plöjde jag mig fram!

Idag slog jag en pling till mor och far och bjöd in mig och familjen på fika. Planen var en snabbfika för mig och därefter "hemlöpning" medan familjen kunde spendera lite tid :-) Ett par koppar kaffe och ett par lussebullar var perfekt laddning inför ett lite längre pass!

Passet inleddes i kraftigt snöfall, mycket snö på marken och rätt så halkiga bilspår. Där det inte var bilspår var det en 15 cm nysnö :-) Rätt skönt ändå - mjukt underlag och skonsamt mot knän och andra leder :-) Dock grymt tunglöpt!

Nu börjar ju maratonprogrammets kraftigt accelererade långpassdistanser, 12 km idag ,14 km nästa helg, 16 därpå etc. Men gud så skönt ändå. Man inser inte hur man saknat långpassen förrän man är "i dem". En stund (knappt en och en halv timme) för sig själv, med vinden och snön piskandes ansiktet. Kan det bli bättre?!?!

Idag var också de flesta bilarna på sitt bästa humör! Jag löpte längs med en 70-väg där de flesta kör 100 normalt sett. Iklädd en skrikgul väst och en röd, fladdrande, halsduk syntes jag ordentligt och de flesta väjde ut en bit. Några skulle ju givetvis visa hur skickliga de är på att köra jättenära en slitande löpare... Tack till er övriga bilförare!

Jag måste säga att jag uppskattar långpass mer än snabbdistanser. Man kan löpa på, stanna och ta ett snack med hundägare, dricka lite och filosofera i största allmänhet. Det är ju inte riktigt vad man kan på snabbdistanserna. Där bränner lungorna och man "gasar" hela tiden. De har ju sin charm, men kräver väldigt stort fokus jämfört med långpassen där man trallar på :-) Måste jag välja går långpassen alltid före! En kombination är ju det bästa såklart, men om man nu måste... Tre, eller fyra, vätskeintag blev det idag(minns inte riktigt) + ett snack med en åttamånaders rottweilervalp :-)

Dessutom tog jag mig tid att fnittra för mig själv när det kom "räserlåtar" i iPoden. De är ju stört omöjliga att lufsa till - det krävs en lite tempoökning när de dyker upp. Utan min iPod skulle jag nog säkert ledsna under långpassen, men nu klarar jag nästan hur långt som helst känns det som. Ibland slår jag av iPoden och njuter av fågelkvittret. För tillfället är det ju lite sämre av den varan så iPoden får kämpa på nu!

Nu vidtar en välförtjänt soffplacering och en kopp kaffe. Först en dusch naturligtvis, men sen - Njutsöndag!
Imorgon är min näst sista dag hos min nuvarande arbetsgivare och kvällen imorgon toppas då av tårtbak för att avsluta i stor stil på tisdag :-) Tom jag ska ta mig en tårtbit då!

6 kommentarer:

 1. Jättebra jobbat men vänta nu lite här...
  "Ett par lussebullar" och "en tårtbit". Stämmer det? Funkar det?

  SvaraRadera
 2. Harligt Magnus! Du inspirerar alltid sa himla mycket. Far val passa pa att saga God Jul ocksa om jag nu inte skulle hinna med det innan allt julstok borjar infinna sig:)

  SvaraRadera
 3. @Ingmarie
  Hihi - som vanligt har du helt ätt, men... Jag mådde otroligt bra efer lussebullarna :-) EN tårtbit blev det som avslutning på fem års anställning. Supergod var den också. Resan fortsätter mot ny vikt, men tempot gick troligen ner lite, hehe. Jag mår bra som fan(på ren svenska)!

  @Petra
  Tack! Och givetvis detsamma! Ha en riktigt bra jul och gott nytt år om vi inte hörs innan!

  SvaraRadera
 4. Det är bra Magnus men kom ihåg att du inte kan göra som innan....Pulver i all ära men det funkar inte i längden.

  SvaraRadera
 5. @Ingmarie
  Jag vet! Pulvret är just nu ute ur bilden. Jag har nått mina 85 kg. Ska i och för sig UNDER, men det kommer. Jag äter numera mer med förnuftet - efter bästa förmåga. Vikten kommer svaja en del med tanke på julen som jag älskar :-) Efter jul tar jag förnyat fokus på vikten för att fortsätta söderut. Det är ju NU det svåra börjar igen :-) God jul!

  SvaraRadera
 6. Bara ordet "tresiffrigt" ger mig rysningar, men inte av den behagliga sorten. Men jag förstår vad du menar. ;)

  Man ska värdesätta sina kämparpass (eller grispass som jag kallar dem). Som MarathonMia (googla hennes namn om du aldrig läst hennes blogg) skulle säga; det bygger pannben!

  GOD JUL på dig!! :D

  SvaraRadera