tisdag 1 juni 2010

Sista passet och laddning

Ikväll, eller i eftermiddag, kommer jag göra mitt sista pass innan maran på lördag. Jag tror att jag kommer göra ett lättdistanspass på sex-sju kilometer kring min tänkta öppningsfart på maran. Min målsättning är att försöka lägga mig kring 6.30-6.40 min/km på den inledande halvan på maran och det är vad jag planerar för passet senare idag också. Nu vet jag att det är svårt med farthållning på mina kortare pass, men jag ska ta det lugnt och jogga bort mycket av alla funderingar som flimrar och snurrar i skallen just nu!

Först idag har jag fått klart för  mig hur resten av veckan ska se ut. Jag vet, det är lite sent men jag tror stenhårt på att jag måste göra detta på mitt sätt, annars blir det inte gjort alls :-) Idag blir det, som sagt, ett lättdistanspass i lugn fart och vad som ska intas till middag det vet bara min fru just nu. Idag och imorgon kommer jag äta och dricka precis som vanligt. Jag kommer nog däremot upplevas som lite lat eftersom jag undviker rörelse i större omfattning så gott jag kan. Detta lär bli "värre" imorgon och i övermorgon då jag planerar att vila aktivt. I detta fall menar jag verkligen inte promenad och jogg utan riktigt soffpotatisvila :-) Det har funkat bra för mig tidigare och jag tror det kommer funka bra denna gång också!

Kolhydratladdning tänkte jag faktiskt ge mig in lite på. På torsdag och fredag är det kolhydratrik kost som gäller. Frun jobbar dessa dagar så mina barn kommer drabbas av pasta hela veckoslutet. På fredag kommer jag också vara noggrann med att dricka - inte överdrivet "vätska mig", utan bara vara noggrann att jag får i mig ordentligt med dricka. Dessutom kommer jag försöka få i mig något mer salt än vad jag normalt intar. Fortfarande i "lagom" dos. Om det pekar mot varmt väder på lördag (vilket det just nu gör) drar jag igång operation "vätskning" på lördag morgon för att fylla på det sista - precis som på Göteborgsvarvet!

På fredag har jag tagit ledigt för att kunna dels hämta nummerlapp och spatsera på mässområdet, men också för att fokusera tankarna och varva upp "pannbenet" det sista. Jag vet att just den mentala biten kommer vara väldigt avgörande och redan efter Varvet började tankarna snurra. Skillnaden idag är att de positiva tankarna återvänt och jag känner mig oerhört fokuserad. Jag har faktiskt stora problem att fokusera på jobbet idag - jag ser bara mig själv passera mållinjen hela tiden...

På lördag ska det dessutom bli lite kul att se alla "bloggjoggare" live innan start. På Facebook är det beslutat att de som vill träffas bakom Östermalms IP vid 12.00-12.30 för lite pepp och snack.

Jag skulle tro att jag kommer göra nåt inlägg till innan lördag, men just nu är det mycket energi som går till laddning. Om inte annat lär jag meddela min "premiärmaraklädsel" innan lördag för er som åtminstone vill försöka ha en teorietisk chans att heja på mig...

Tillägg: Sista passet kört!

10 kommentarer:

 1. Stort lycka till och ha riktigt, riktigt roligt!

  SvaraRadera
 2. @Ellinor
  Jamen tack!!!! Kul ligger helt i fokus (förutom ork såklart)! Fast en spark därbak hjälper alltid :-)

  SvaraRadera
 3. Jag ska hålla alla tummar och tår för dig!Tok-ät bara inte på lördag morgon!Två frukostar brukar vara det bästa. (En "ordentlig" och en "lätt")

  SvaraRadera
 4. @Ingmarie
  Både tummar och tår är jag nog i behov av - Tack! :-) När det gäller frukost kommer jag satsa på en "kombo" - först havregrynsgröt för att stå sig bra, sen blir det nog en dos ljusare bröd för kite snabba kolhydrater. Till lunch planeras en pastasallad på stående fot i solen utanför Östermalms IP. Godkänt?

  SvaraRadera
 5. Lycka till på lördag! Jag tror stenhårt på att du kommer att klara ditt mål! För din och alla andra löpares skull hoppas jag att det inte blir för varmt. Jag har hört att det är bra att äta LITE kolhydrater några dar innan för att dagen innan äta MYCKET (kolhydrater), det ska tydligen få kroppen att lagra extra mycket energi... Men vet inte alls om detta stämmer.

  SvaraRadera
 6. Åh vad jag ska sända över energi till dig. MASSOR! Jag kommer (troligtvis) att finnas i sjukvårdstältet fram till starten. Kom gärna och säg hej!(Testa ingen ny diet eller kolhydratsladdningsgrej. Ät som vanligt men lite mer bara. Det sista du vill är att magen pajjar!)

  SvaraRadera
 7. @Mårten
  Tackar! Några specialare kommer jag inte testa (helt otroligt att Ingmarie vet vad jag tänker skriva...). Jag äter som vanlöigt, fast "kryddar" med extra kolhydrater from idag! Nån tömning ger blanka katten i :-)

  @Ingmarie
  Ahhhh - energi mottages tacksamt! Du tror inte du kan löpa en mil eller så åt mig också? :-) Sjukvårdstältet? Hehe, jag ska se om jag hittar dit - i så fall bjuder jag på en kram. Hoppas jag slipper besöka tältet av andra skäl, bara :-)

  SvaraRadera
 8. Har du tänkt hur konstigt det är att en som bor i stockholm satsar 3 år av sitt liv för att ta sig runt bland några tiotusentals armbågande galningar i trängsel.

  Och vad får du ut av det? Svett?

  Hmm. Jag får ge dig en lyckospark på vägen. Armbåga lagom på vägen. No Mercy!

  SvaraRadera
 9. @badgear
  Japp - precis den tanken har faktiskt slagit mig! Det som fascinerar mest är att det är just jag som är den Stockholmaren :-) Galet värre! Men du, man får faktiskt mer än svett - Smärta tror jag kommer bjudas. Troligen också en del tårar. Blodet hoppas jag stå över...
  Tack för sparken! Armbågarna vässas i detta nu...

  SvaraRadera
 10. Nä du ska inte till "tältet" mer än för att säga hej och kanske tigga lite vaselin. ;-) Menar du frukost+ljust bröd lite senare + pastasallad ännu senare? Om pastasalladen inte är allt för stor så funkar det säkert. Du ska inte vara proppmätt innan. Du ska kolhydratladda men inte kolhydratproppa som jag tror det stod i Petras blogg. D.v.s äta men inte överäta.

  SvaraRadera