torsdag 3 juni 2010

Nervös och ledig...

Precis i detta nu går jag på ledighet tom måndag. Det är nog tur, kan jag säga. De senaste dagarna har min verkningsgrad på jobbet varit "all-time-low" och det känns inte alls bra. Tack och lov, på det personliga planet, väger spänningen inför lördag upp det hela - mer än väl.

Jag tar helt enkelt ledigt nu och fokuserar på att varva ned, leka med min barn, laga pasta och klura på varför det känns så himla bra :-) I grunden är jag en rätt positiv filur och det kanske är så att det speglar av sig i mina förberedelser? Alldeles oavsett så kan jag konstatera att jag är nervös. Inte sådär jobbigt, oroligt nervös, utan mer spännande, förväntansfullt nervös. Helt enkelt det där bra nervösa tillståndet som känns lite kittlande i magen och bara lockande. Nu får man väl hoppas att detta håller i sig hela vägen fram till start - och kanske ända till mål!

Vad är då mina förväntningar? Tja, egentligen ganska blygsamma. Det kommer vara rätt varmt, det är långt att springa och jag kommer ha kul, men ont. En rätt bra sammanfattning av det hela tror jag. Jag oroar mig inte för något. Väskan med "glöm-inte-det-här"-grejerna är packad. Garmin ligger på laddning. Löparkläderna är tvättade och - ja, jag tror faktiskt det var allt. Första halvan kommer jag bara borra ner skallen och avverka. Det är ju den andra halvan som är den verkliga upplevelsen. Att ha passerat Västerbron andra gången, att löpa(?) in på stadion och att äntligen få hämta "Marathon finisher 2010"-tröjan...

Det enda som återstår nu är att inhandla det sista. Jag tänkte ta med mig några energy-gel, lite russin och faktiskt i vätskebältet ha förberedd sportdryck.

En annan sak jag vinglar lite kring är huruvida magväskan ska få vara med samt om jag ska köra "Runkeeper-sändning", eller ej. Batteriet i min iPhone kommer inte orka hela maran! Jag tror jag avvaktar med båda dessa beslut till imorgon. Då är nummerlappen uthämtad, Östermalms IP utforskat och pastavända två under tillagning.

Tills vidare - simma lugnt!

9 kommentarer:

 1. Jag har fått massor av inspiration från att läsa din blogg och jag önskar dig ett JÄTTESTORT lycka till på lördag - det kommer gå schetabra (som man skulle säga hemma på skaraschlätta)!
  Jag hoppas att du kommer att fortsätta blogga även efter lördag och att du då kankse hittar nya mål du vill sträva efter!!
  *stor-lycka-till-spark-i-baken*
  Annika

  SvaraRadera
 2. Hihi - jättetack! Jättekul att kunna bidra med nåt här i världen. Nya mål har jag. De behöver nog slipas lite innan jag "släpper" dem :-) Blogga lommar jag nog tvingas till - jag tror inte jag klarar mig utan denna ventil längre :-)

  SvaraRadera
 3. Jag kommer nog lägga 35 spänn på att följa dig (samt några till) via sms. Nåt kul ska jag väl ha hemma vid köksbordet där jag sittet och hostar och snorar.

  DrAnnika skrev något jag inte tänkt på... din blogg handlar ju om resan fram till maran och jag hade inte för en sekund tänkt på att det skulle kunna vara slutbloggat för din del. Men tack och lov verkar det inte vara så illa.

  SvaraRadera
 4. Tjena snorgärs :-) Jag hoppas verkligen på ett snabbt tillfrisknande för din del!!!! När det gäller bloggning så är jag rädd att de nya målen föranleder fortsatt terapeutiskt bloggskrivande, även om jag kanske får "ta ett nytt namn" på den:Jag garanterar att jag är värre än en igel, hehe. Krya på dig nu!

  SvaraRadera
 5. Ska bli kul att ses på lördag. Själv fladdrar jag hit och dit helt hysteriskt när det gäller mina förväntningar. Inom loppet av fem minuter hinner tro att det ska gå och göra på 3.45, för att sedan tänka att det kommer ta 4.15 osv.

  SvaraRadera
 6. Lycka till i morgon Magnus! Det kommer helt säkert att gå jättebra! :-)

  Nästa år kanske du och jag syns på startlinjen! Man blir ju lite sugen efter att ha följt din blogg ett tag! :-)

  SvaraRadera
 7. Önskar dig stooort lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
 8. @Lars
  Absolut sk adet bli kul. Jag ska försöka hitta er/oss på IP...

  @Pelle
  Jag ber att få återkomma om nästa år... Tills vidare - Tack!

  @Lina
  Tacl och detsamma!

  @Ann
  Välkommen och tusen tack!

  SvaraRadera