måndag 28 juni 2010

Semester, midsommar och andra godartade ting

Tjing! Idag är det äntligen dags för ett kort inlägg. Anledningen till att jag låtit bli att skriva något den senaste veckan är relativt enkel - mentalt har jag varit under isen och har fokuserat allt jag har på att "jobba klart" innan semestern. Det har varit en hel del strul och besvärligheter på jobbet, eller hos min kund, och detta har tagit all min energi. Precis när jag äntligen landat i en förhoppning om att få byta uppdrag byter kunden it-chef och vid horisonten siktas då en soluppgång...

Oavsett allt detta mentalt uttröttande strul så har väl suget efter löpning varit all-time-low denna vecka. Jag bestämde mig i tisdags för ett fartlekspass på löpbandet på hotellet, men det avbröts efter 20 minuter pga sviktande motivation (total avsaknad av...). Sedan dess har jag som sagt laddat min mentala energi och den är definitivt på väg upp. Som grädde på moset har en småsnuvighet infunnit sig (troligen pga bristande motståndskraft efter den mentala urladdningen). Läget idag är småsnorigt, halvfebrigt och lite kli i halsen, MEN idag är suget åter - Halleluja!

En bidragande orsak till min mentala sprudlighet (finns det nåt sånt - annars kanske man kan ta patent...) är att jag bestämt mig för att investera en ansenlig summa i en bärbar dator - helt privat. Min arbetsgivare har föga förståelse för mitt stora intresse och kraftiga "behov" av en MacBook Pro :-) Efter en del dividerande med frun står nu en MacBook Pro 13" (denna del har införts endast för tekniknördar i Magnus-klass...) på inköpslistan och bra pris samt "i lager" inväntas på flera ställen :-)

Den stora frågan just nu för mig är "hur mår jag egentligen?" och svaret idag är "Toppen". Jag har semester, det är 26 grader i skuggan, min minsta tjej är hemma med mig och sprutar vatten på mig med jämna mellanrum, den äldsta tjejen är på dagkolla och frun på kurs. Summa summarum - Toppen! Jag är inte längre "orolig" över min framtida arbetsroll, jag snörvlar nu med ett leende på läpparna och mina små älsklingar ska bjudas på kyckling och curry i skuggan senare ikväll! Löpning är liksom inte högst på agendan idag.

Imorgon är en annan dag och jag hoppas att snörvlet släpper. Kanske en fika hos barnens farmor kan lösa snörvelnäsan och ge mig lite tid för att lugnt pass? Idag spelar det mindre roll och, som sagt - imorgon är en annan dag...

Soliga och sprudlande tankar till er alla!

6 kommentarer:

 1. Vad skönt att höra av dig Magnus! Förstår precis hur det är med jobbet som suger ur energin och viljan att träna/jogga/löpträna!
  Och GRATTIS till inköpet, min MacBook Pro är något av det bästa jag köpt, och min stationära iMac is still going strong efter 3 år!!
  Skönt med semester - ta hand om dig. Bafucin för halsen, lite alvedon mot febern och massa skön ledig tid - det är du VÄRD!!

  SvaraRadera
 2. Där är Du ju igen! :) Det blev lite väl tyst.. Men fullt förståeligt när det är mycket på jobbet.. Skönt med automatisk avsvalkning! hihi
  Krya på dig och ta hand om de små!

  SvaraRadera
 3. Nämen där är du ju! Om jag inte hade sett livstecken på facebook hade jag blivit orolig. Det har ju mycket sällan gått mer än tre dagar mellan två blogginlägg från Magnus, om än någonsin!?

  Jobbigt med jobbet men härligt med semestern och den återvunna träningsmotivationen (i synnerhet!)

  SvaraRadera
 4. @DrAnnika
  Aha - en Mactaliban i leden :-) Windowsnörd här som är på väg att konvertera. Inget klart än, men...

  @Pernilla
  Tackar! Hoppas de små tar hand om mig :-)

  @Roadrunner
  It´s alive! Liket lever! etc Alla sugar har varit tappade ett tag, men nu börjar de återvända. Hoppas man inte får värmeslag innan bara!

  SvaraRadera
 5. Phu! var orolig där ett tag. Skönt att du är "tillbaks". Kom bara ihåg att man kan inte vänta på motivationen. Den måste man skapa själv... :-)

  SvaraRadera
 6. @Ingmarie
  Hihi - lite vardagsdramatik :-) Motivation är nåt man bygger - helt klart! Men ibland räcker inte orken för att bygga motivation i alla led och då tar prioriteringen vid... NU är det i alla fall semester och jag ska motivera upp mig på löpsidan igen, hehe!

  SvaraRadera