tisdag 15 juni 2010

Lopplan 2010

Så är den då här - lopplanen á la Magnus! Ni ser den till vänster där jag städat bort alla frågetecken och paranteser :-)

Den uppmärksamme kan till sin förskräckelse se att jag tänker springa ALLT :-) Nåja, inte allt, men ganska många lopp. Inkluderat Stockholm halvmaraton och Lidingö 30K. Huruvida detta är smart eller ej lär vi bli varse framåt hösten, men kul - det kan jag berätta redan nu att det ska bli!

Jag hade i praktiken redan bestämt mig för detta när jag la upp "undersökningen". Mest var jag faktiskt intresserad av era synpunkter för de kunde ju faktiskt påverka mitt beslut. Det gjorde de också. Jag hade beslutat mig för att ta Lidingö 15K. Det var den lille förståndige på vänsteraxeln som hade talat. "!5 km räcker väl gott och väl och det kan du köra utan att ta ut all energi ur din kropp...". Japp, förnuftsmässigt hade det nog varit det rätta, MEN nu spelar ju också hjärtat in. Det där suget i magtrakten som styr hur du gör i slutändan!

Så - jag kastar mig ut i löpar-ekorrhjulet med en ännu större glädje än inför Stockholm maaraton. Kan man ha det bättre än att ha några hållpunkter hela sommaren och hösten som sporre? Dessa hållpunkter ska få ge mig så mycket glädje så ni anar inte :-) Några exakta tidsmål har jag inte satt, och funderar faktiskt på att låta bli just nu. Kansk ska jag bara njuta mig igenom dessa lopp utan tidsmål...

Nyligen intog jag en assiett övsersvämmande av blandad sallad (och nej Ingmarie - det var inte bara några futtiga salladsblad, hehe), egengjord pesto (tack Ùlrika för receptet) och 6 stekta köttbullar Till detta en finfin årgång av kranvatten. Tyvärr kunde jag inte hålla mig så jag lassade upp ytterligare en hel assiett med salladen (dock utan köttbullar). Mätt!

Nu vidtar lite relax inför ett lugnare kvällspass i lufstempo! Ciao!

8 kommentarer:

 1. Jisses vilken lista Magnus! Det fixar Du!
  Glad att Du ska springa ML Stockholm och Halvmaran!

  SvaraRadera
 2. Det är ju en höst med extra allt! Jag hade inga större problem med att kombinera stockholm halvmarathon med Lidingöloppet MEN, om mitt minne inte sviker mig så har du haft lite ont i knäna efter längre lopp. Lidingöloppet sliter, enligt min korta erfarenhet, oerhört på knäna. Jag känner två personer som fått långvariga knäproblem efter Lidingö. Något att grunna på. I alla fall en anledning att lägga in en hel del knästödjande styrkeövningar.

  SvaraRadera
 3. @Pernilla
  :-) Kan man ana att någon kanske ska satsa på ML & 1/2-an??
  På ML kommer min arbetsgivare ha tält. Besök Iptors tält så hittas jag där!

  @Lars
  Ahhh - mycket bra tips! Troligen blir Lidingö mitt "träningspasslopp" och jag kör det som "lufs" i år. Allt för att uppleva! Kör nog hårdare på 1/2-an istället. Dels är det inte långt kvar, dels passar halvmara min vikt bättre än så länge! 28 maj 2011 däremot...

  SvaraRadera
 4. Go Magnus! Det här är ju helt underbart! Och jag tror du gör helt rätt i att strunta i fart och "bara" koncentrerar dig på att "göra".

  SvaraRadera
 5. @Ingmarie
  Hihi - I´m going! Jag har efter maran (och under för all del) konstaterat att jag INTE är elitlöpare, men har ett stort jävlaranamma. Jag kommer inte köra hårdare än jag känner att kroppen mäktar med (kanske pusha extra ibland, men...). Jag har hamnat i en fantastisk värld där kroppen börjar må bra, vikten går nedåt och just nu där solen lyser! Kan det bli härligare?

  SvaraRadera
 6. Jag höll på att missa detta inlägg eftersom du tydligen hunnit skriva ytterligare ett inlägg efter detta.

  Ja, som du har sett så har jag ju kommit fram till att man faktiskt inte behöver maxa under en tävling (även om jag kommer att göra det på just dessa tävlingar). Vill du ta det lite lugnare så är ju det faktiskt helt okej. Jag tycker att du gör helt rätt i att delta i alla lopp men precis som Lars påpekar kan det vara bra att förbereda benen på Lidingös backar. Det är ett råd även jag kommer att ta fasta på.

  SvaraRadera
 7. @Roadrunner
  Här skrivs det för fulla muggar minsann. Jag såg att dina idrottsliga äventyr fortsatt på den mindre lyckade sidan - trist!

  Några tips på knätränande aktiviteter (jag föredrar att slippa brännboll...)?

  SvaraRadera
 8. Nej för det är precis så det ska vara! Härligt! :-)

  SvaraRadera