måndag 14 juni 2010

Morgonstund har guld i mun

Imorse var det uppstigning 05.00 när klockan, lite ilsket, ringde! Kläder var förberedda så jag inte skulle kunna glida undan för att jag inte hittade lämpliga kläder :-) Nemo (ettårig Cavalier King Charles-spaniel) skakade på sig och såg allmänt trött ut.

Kläder drogs på och jag kunde nästan ta på den spänning som byggdes upp hos Nemo. För egen del kändes intresset rätt svalt för att ge sig ut i denna tidiga otta, men beslutet var taget och Nemos spänning ökade än mer när jag närmade mig hallen och skorna snördes. Det är faktiskt en smula fantastiskt hur välgörande det är för själen ändå när det står en liten jycke framför dig med förväntansfull blick och hela kroppen svängande i en brutal svansviftning...

Promenaden i sig var helt odramatisk. Fåglarna sjöng, Nemo njöt och jag knallade på. Solen, som också nyss stigit upp, lyste på oss i vår tysta vandring som endast bröts av enstaka "Nemo, kom här", eller en kort vissling. Den enda konkurrensen om gångvägarna denna tid på dygnet kom ifrån sniglar och insekter! Åter hemma somnade Nemo ovaggat och jag hoppade in i duschen - faktiskt en smula fuktig på ryggen redan innan duschen startade...

Frukost idag: En grov macka med gurkskivor, ett rejält glas vatten. Något magert, men idag är det vila och jag behöver mentalt känna att jag "håller igen" såhär i starten. Imorgon planeras havregrynsgröt istället. Till lunch idag planeras en liten sallad baserad på rester från tacomiddag och ett rejält glas vatten. Middagsplanen är just nu okänd (spänningen stiger).

Omröstningen av vilket lopp jag borde prioritera i höst har avslutats! Tack alla 10 som röstade :-) Resultatet är en smula förvånande kan jag tycka:
0 röster - Hässelbyloppet
1 röst - Lidingö 15K
3 röster- Lidingö 30K
6 röster - Stockholm halvmaraton

Jag trodde verkligen att fler skulle rösta på Hässelbyloppet. Åtminstone att någon skulle tycka att en mil är rätt bra distans, men icke. Att det skulle röstas på Lidingö 30K var jag rätt övertygad om. Många vurmar för detta lopp och jag kan inte förneka att det lockar. Den stora överraskningen var att det var så överväldigande majoritet för Stockholm halvmaraton! Man blir ju liksom lite nyfiken på varför!

Det bästa med omröstning på detta visa är att jag inte behöver följan resultatet. Till dags dato har planerna varit flytande och jag kan glädja er alla att planerna fortfarande flyter! Jag kan i dagsläget inte riktigt bestämma mig för hur jag ska göra och jag tänker fortsätta vela ett tag till. Jag vill komma igång med min träning lite mer, njuta av nåt långpass till och kanske ett antal promenader med Nemo i ottan innan jag beslutar mig. Självklart är det en ekonomisk fråga också. Man vill ju inte "slösa" om man inte har ett klart uttalat mål med ett lopp - i alla fall inte jag!

Så - egentligen inte något nytt idag. Bara lite reflektioner och funderingar. Det jag kan konstatera idag dock är att morgonrutinen kommer vara både en plåga och en njutning. Jag passar på att njuta så mycket jag kan av ALLA former av pass nu. Det är ju inte länge kvar innan snödrivor ska besegras igen...

7 kommentarer:

 1. KLokcan 5 på morgonen är jag så lite människa att jag inte ens blir välkomnad av katterna (som vanligtvis brukar stryka kring mina ben och vilja ha frukost liksom).
  BRA JOBBAT och TACK för dina rader i min blogg. Särskilt dem om vikt och övervikt och mentala spärrar! När jag har sprungit min mara, kan inte vi trycka upp värsta coola tshirtarna då och skriva just det; EXtjockisar som sprungit en mara - suck it up b*tch! :D

  SvaraRadera
 2. @DrAnnika
  Klockrent taget!

  SvaraRadera
 3. Som du vet är jag en av Lidingöloppets ivrigaste förespråkare, men vad jag då gör är att jag utgår från mig själv. Vad jag vet så har du inte ägnat dig åt någon terränglöpning i någon större utsträckning och du kanske är mer av en "Roadrunner". Kanske är det därför bättre om just du satsar på Stockholm Halvmara. Även detta lopp lär vara en löparfest utöver det vanliga.

  SvaraRadera
 4. @Roadrunner
  Tja, nån SUV är jag då inte! Snarare en amerikansk glidare som gärna rullar stabilt på asfalt... Men jag är ÄNDÅ lockad av terräng...

  SvaraRadera
 5. Starkt jobbat!
  Det gäller som sagt var att bestämma sig redan kvällen innan för annars blir det ALDRIG av.
  När det gäller maten så är en ordentlig frukost ett absolut MÅSTE! Det straffar sig sen annars för framåt kvällen blir du hungrig. I synnerhet om du bara ska äta "sallad". (Jag hoppas och tror att det inte bara är salladsblad med taco-rester...?)
  Tips inför nästa mål är att du bestämmer en "deadline" när du ska ta beslut. Och varför inte ha TVÅ mål? Ett kort och ett långt lopp? Det ena utseluter ju liksom inte det andra. :-)Spring lopp bara som träning med. Det är både kul och superbra!

  SvaraRadera
 6. @Ingmarie
  Grejt! Som jag har väntat på din kommentar :-) När det gäller mat har vi ju lite "olika bakgrund" du och jag och just nu är jag mottaglig för mycket tips på den fronten. Jag skulle önska en websida frukostförmagnus.nu, eller nåt sånt. Målen för löpningen är faktiskt mitt minsta problem just nu. Jag har ju såklart redan bestämt mig, men ibland måste man ju hålla omvärlden på halster :-) Frukosttips?

  SvaraRadera
 7. Jag tror du ska bo hos mig ett tag eller du hos mig. :-) Ungefär som Anna Skipper. hehe
  Frukost; gröt av havre och/eller rågflingor eller hel bovete t.ex. Toppa med bär (tinade djupfrysta går bra), valnötter, vetegroddar och ev. en banan. Jag har ofta youghurt till min gröt men vill du ha mjölk, eller varför inte sojamjölk(osötad), så ta det! Jag har sen även i naturell tofu för proteinets skull men du kanske hellre vill ha ett ägg? Eller en stor klick keso (0,5%).Ska du kuta långpass så lägg till en grovbrödsmacka med keso eller ägg på.
  Osötad lättyoughurt med osötad mysli är ett annat förslag.jag gör egen mysli. Går åt som smör i solen! :-) Billigt och bra och garanterat fritt från E-nummer och annat skit. :-) Lycka till!

  SvaraRadera