fredag 1 oktober 2010

Satsning - steg 1...

Tjihoo! Satsningen på det nya spännande livet och den lättare maran är i full gång. Eller, ja, nämen - Jo!

Steg ett är att bli frisk! Den förbenade förkylningen släpper INTE taget och jag är less. Ingmarie - Holistics D3 införskaffade och intag påbörjat per igår! Även en duvning av Echinaforce-droppar startades igår. Nu ska infektionen bekämpas - å det grövsta!

Träningsmässigt är det nog snart dags att börja om. Hässelbymålsättningen är numera reducerad till att ta sig runt strax under timmen och göra detta med ett leende. Jag vill inte vässa målet mer än så efter de senaste veckornas infektion och icke-träning. Det kommer fler chanser att slå världsrekord och jag hoppas mest på en dag som idag - sol och en skön känsla. Inte minst infektionsfri (till skillnad från idag)!

Stackars Nemo blev biten av en annan hund häromdagen! Ett rejält bett över nosen och en hörntand i ögat!!! Igår blev det en vända till veterinären och ögat är OK, men en penicillinkur är påbörjad. Det värsta av allt är den hundägare som envetet blåvägrar att ta ansvar för SIN hunds beteende! Troligen kommer vi aldrig få presonen att betala de 550:- vi lagt ut, men hundägaren ska nu "svartlistas" här i Bro(märks det att jag är arg?)! Om man skaffar ett djur ska man banne mig ta ansvar för dess agerande! Hade Nemo varit den bitande hade vi SJÄLVKLART tagit vårt ansvar för det som hänt! Fega,  men framförallt icke ansvarstagande, hundägare är bland det värsta jag vet... Tur att jag inte var med - jag hade kunnat göra mig olycklig... Mest tur att Nemo inte skadades allvarligt såklart!

Nu är det 82 dagar kvar att arbeta för min nuvarande arbetsgivare - sen påbörjar jag den spännande utvecklingen. När, var och hur återstår att se, men jag är sugen nu :-) Min sista dag är 21 december och jag funderar allvarligt på att vara ledig från den 22 december till 3 januari (när jag börjar det nya jobbet). Jag tycker faktiskt att jag förtjänat det :-) Vi får väl se helt enkelt! Det kanske kan bli lita snölöpning de dagarna...

Nä - nu jobbar jag klart för idag och sen ska jag hämta mina små prinsessor på skolan, hem och laga mat och därefter kastar vi oss i "fredagsmyssoffan". Hoppas alla ni andra får en fantastisk fredag och fredagkväll!

4 kommentarer:

 1. Tråkigt med Nemo och att ha en sådan grannhund Har själv haft problem med hundbett i år men då av en grannhund jag känt sedan han var valp. Sen tog bettet i mitt underben utan någon större skada, så det räckte med stelkramp och penicillin men jag blev lika arg och omskakad som du.

  Krya på dig och hoppas du fick en lika trevlig fredagskväll som jag med mina prinsessor.

  Peace Love och Löparskor!

  SvaraRadera
 2. Bra Magnus! Ett annat tips, som inte bara är mot förkylningen, är att undvika socker och annat vitt. youghurt och fil undantaget. :-)
  Och stackars Nemo! Och stackars den andra hunden!Fy bubblan att ha en sån husse. :-(

  Och självklart ska du vara ledig!

  SvaraRadera
 3. Börjar med att gratulera till nya jobbet! :) Fanken vad roligt!
  Det är tydligen envisa bacillusker i höst :(
  Men lille goa Nemo-gubben :( Tur att det gick så bra att ögat klarade sig! Men vad är det för skitägare den andra hunden har då?! Det är väl bara att ta fram pengarna - det är ju ett strikt ägarskapsansvar!!! F*n vad dåligt! Nu sitter jag här och ilsknar till..
  Lät som ett bra mål med Hässelbyloppet!
  Ha nu en underbar helg! Mys & Må!

  SvaraRadera
 4. @Allihopa :-)
  Mmmm - förkylning suger, men fredagsmys med småprinsessorna var grejt! Jag håller också med om att "den andra hunden" förtjänar en bättre matte/husse. Det handlar inte om pengar denna gång :-) - bara principer! Förkylningen är etter värre och det lutar åt en sjukdag imorgon...

  SvaraRadera