måndag 4 oktober 2010

Segt och uppförsbacke - fortfarande!

Det var väl alldeles värst vad denna uppförsbacke håller i sig! Trots D-viatminer, Echinaforce och mycket vila biter sig den envisa förkylningen kvar...

Det känns som Västerbron på andra varvet! Fast näsan rinner nu omvartannat med näsblod (eftersom jag går och snörvlar som en galning). Trösten (?) i det stora hela är att HELA familjen idag varit sjukskrivna. Alltså är det inte bara en "karlsnuva", utan en riktig förkylning! Hehe - tur för mig, kanske!

Sedan Stockholm halvmaraton har jag inte ens varit ute på en "snigelrunda". Hoppet inför Hässelby är att det åtminstone ska kunna vara fint väder och att snuvan lämnat kroppen. Får jag 100% utdelning på dessa två vore det ju toppen. En annan bieffekt av det stillasittande/liggande jag bedrivit är såklart att kroppen passar på att lagra upp allting. Jag ligger några veckor efter mentalt och har inte dragit ned på intaget i samma takt som jag varit stilla - alltså har vikten tagit fart igen! Inte våldsamt, men ett par kilo har jag säkert stuckit iväg. Trist, men inte mer än så! Jag har ju planen för detta klar sedan tidigare och har också utmanat Jesper (mest för att peppa oss båda) på att nå våra mål... Återstår att se hur det går - han har ju redan varit grym!!

Det som händer med mig när jag blir stillasittande och seg är att motivationen tryter. Jag har jättemycket spännande saker framför mig med nytt jobb, viktresa och ett maraton 2011! Men den nedåtgående spiralen sätter ju fart när man knappt orkar med sig själv. När man dessutom behöver jobba, skjutsa till skolor, laga mat etc - Ja, ni hänger med va? Det är ju lättare när solen lyser, man är pigg, glad och har mycket "tid över" :-) Nu låter det mörkare än mörkast, men det är mer en undanflykt tror jag än en verklig orsak. Jag är ju en envist positiv människa som letar det bästa i det mesta så jag vägrar "gräva ned mig". Nu blir det ju så i alla fall ibland och då handlar det ju om att ta sig upp ur eländet och hitta "ljuset i tunneln" igen.

För min del klänger jag mig fast i det positiva som mitt nya jobb ska ge mig. Det, tillsammans med att jag tänker kasta mig ut i en kostkur under någon vecka för att kicka mig mentalt i baken, hoppas jag ska ge mig en skjuts framöver! Planen är att genomföra Hässelby och därefter lägga löparskorna på hyllan någon vecka för att fokusera på kosten. Inledningsvis i form av en "kur", men ganska snabbt i form av att räkna kalorier. Jag tror detta är det som är bäst för mig! Så snart jag lämnar kuren kommer dojjorna tas ned från hyllan och jag kommer så sakteliga dra igång löpandet med dubbla mål - bränna kalorier och träna inför maraton 2011! Efter årsskiftet börjar jag nytt jobb och då kommer jag komplettera med ett gymkort och köra på med core, spinning och andra kul saker som komplement. Jag längtar redan nu, faktiskt...

Så - ut ur mörkret och över krönet! Nu är det dags att jag hittar ljus i höstens burriga väder och får lite "drag under galoscherna" igen!

3 kommentarer:

 1. Härligt Magnus jag ser fram mot att vi parhästar vår viktnedgång, klart vi fixar det =)

  SvaraRadera
 2. Hm... Frågan är, är du "sjuk"? Jag menar absolut inte att du inbillar dig men precis som du skriver så kan lång vila göra att man blir trött och seg och det är svårt att ens komma ut. Har du provat att lufsa 20 min.?Cykla? Styrketräna lite? Är du inte frisk så ska du naturligtvis inte kuta Hässelby! Därför tycker jag du ska prova ett lätt pass. Bestäm dig sedan redan i förväg vilka dagar och tider du ska träna och håll det annars blir det lätt "i morgon" eller "nästa vecka".Och dra ner på kraven. 20 min 4 ggr i veckan är en bra början och du vet ju, "all träning är bra träning" och "lite är bättre än inget".

  SvaraRadera
 3. @Jesper
  Absolut ingen tvekan!

  @Ingmarie
  Hmmm - lite skrämmande! Precis de tankar somsurrat i min hjärna idag. Inatt sov jag riktigt illa och då blir man ju extra kinkig, men jag tror också man blir en smula mer klarsynt med fötterna på jorden. Idag har näsan flödat bra, men någr4a timmars jobb gjorde jag i alla fall - och då borde man ju kunna "lufsa" en sväng?!?!? Imorgon testar jag en snigelrunda i höstvindar! Återkommer med resultatet :-)

  SvaraRadera