onsdag 27 oktober 2010

2011 - here I come!

Nu är det gjort!
Jag är anmäld till Stockholm maraton 2011!

Jag vågade inte vänta längre :-) Per i måndags var drygt 12000 anmälda och de stänger ju vid 20000. Eftersom jag redan bestämt mig för att jag ska springa så var det ju egentligen inte mycket att fundera över.

Dessutom är "pulverkuren" inplanerad nu. Den blev lite senare än planerat, men vad gör väl det om 20 år :-) Jag startar torsdagen 4 november och kör tills tio kg är borta från denna, just nu, för stora kropp. Jag räknar med, om jag mår bra och allt flyter på, att det ska ta ungefär 4-5 veckor att nå det målet.!

Därefter ska kroppen vänjas vid normalt liv igen och det lär också ta lite tid. I samband med upptrappningen kommer också grundträningen påbörjas. Jag kommer att sätta ihop ett egenkomponerat maratonprogram i år som baserar sig på den plan jag följde inför årets lopp. Däremot kommer jag göra förändringar mot i år.

Det jag kommer lägga till mer av är framförallt styrketräning. Ett gymkort ska införskaffas efter årsskiftet och coreträning kommer garanterat stå på programmet ofta. Dessutom är målet att trappa upp mot långpass relativt snabbt i programmet. Jag kommer initialt inte lägga fokus på hastighet utan på "tid ute". Så småningom ska hastigheten upp och jag planerar dessutom att hinna med minst ett 4-milspass i god tid före loppet 28 maj 2011. Puh! Bara planeringen tar musten ur en :-)

Förutom detta drar jag igång med engagerandet av ett "team" vid sidan av banan. I år hade jag en person som hojtade (Tobbe - riktigt bra ska det sägas!) vid ungefär 1 kilometer... Nästa år ska jag försöka engagera fler längs med banan som moralisk boost och energi/vätskelangare! Mamma, pappa, brorsor, släktingar, kompisar och alla andra som läser detta - Boka 28 maj!!!

Nu är i alla fall det mentala med, jag har stigit på tåget och nu börjar resan mot Stockholm maraton 2011 - 10 kg lättare och måltid "under 4.30 tim"! Det finns många platser OCH flera tåg så det är bara att haka på :-)

Håll också utkik närmsta tiden efter ett gästinlägg på Staffans finfina blogg. En förundrad maratonbloggare fick äran att gästspela där...

Ciao!

8 kommentarer:

 1. Tio kilo bort från dig. Här ska 7-8 kilo späck avlägsnas å det snaraste. Plan: Löpning och helstopp med sötsaker. Det bör räcka. Matchvikt till premiärmilen och maran ska vara c:a 74 kilo (idag 81 kg).

  Även jag har anmält mig till maran. Igår eftermiddag skedde det. Vågade inte vänta längre på besked från min leverantör av gratisplatser.

  SvaraRadera
 2. Härligt Magnus jag kan hjälpa dig med peppandet under maran jag har inga planer på att ta mig an den 2011. Ett litet tips inför din styrketräning, kontakta Rubin McRae på Runing Sweden och gör ett Redcord test. Det talar om var i kroppens muskler du har diskrepans. Det är inte allt för sällan som löparskador påverkas av detta. Att öva upp dom samt jobba med koordinations övningar typ MAQ är också ett tips jag vill ge dig. Hör av dig så kan jag skicka över ett program för MAQ och glöm inte Rubin, jag blev en ny löpare sen jag varit där. Om du undrar över något så har du mitt mobilnummer här 0701104333

  Peace Love och Löparskor!

  SvaraRadera
 3. Kul, vi kanske springer förbi varandra;)

  SvaraRadera
 4. @Roadrunner
  Kul! Då ses vi innan maran - senast!

  @Jesper
  Kanntips! Tack! För tillfället ligger jag lite lågt med träningen inför kuren som komma skall, men därefter är det 110% som gäller.

  @Johan
  Toppen! Då blir bloggträffen desto större innan start också :-) Jag gissar att du lär kuta förbi mig :-)

  SvaraRadera
 5. Jisses, nu ska han äta pulverdiet; potatismospulver och ölpulver. Jag kan lova dig att det underlättar om du blandar ut pulvret med vatten. Det är mindre torrt då.

  Ska du börja med ett större kaloriunderskott så se för tusan till att sätta igång med styrketräningen samt att du håller upp proteinmängden. Muskelmassan skall sparas, och ännu hellre öka under tiden, och fettet ska väck.

  Och lika bra jag grattar till ett nytt pers på maran redan nu (ifall jag missar din bloggning om loppet)...hahaha

  SvaraRadera
 6. @badgear
  Muahahaha - eller hur!?! Det är precis planen! Inledningsvis ren svältkost, sen svältkost + styrka, sen svältkost + styrka... SEN lite löpträning och normaliserad kost som jag redan vet lirar :-)
  Perset ska nog gå i lås, men frågan är om jag når mitt mål :-) Tack i förskott... *fnittrar en smula hysteriskt*

  SvaraRadera
 7. Vad roligt! Och du har massor av ögon på dig nu så nåde om du bangar! ;-)

  SvaraRadera
 8. @Ingmarie
  Bangar?!?!?! Finns inte på världskartan :-)

  SvaraRadera