söndag 10 oktober 2010

Säsongsavslutning

Denna blåsiga och kyliga dag var det så dags. Säsongen skulle avslutas med ett millopp - Hässelbyloppet! Jag gissar att det var 6-10 grader i målområdet när jag anlände!

Blixtsnabbt tog jag beslutet att springa i funktionströja med kort ärm samt en microfleecetröja... Även löparvantarna var på idag. Innan start träffade jag Staffan och Thomas - kul att ses (igen för Staffan och för första gången Thomas)! Hoppas ni räserkillar hade ett superlopp och nådde era mål!

Jag började loppet med lufs. Efter ca. 300 m smalnar det av och där blev det tom till att gå - så trångt var det! Men mig gjorde det inget. Ambitionen för idag var ju att "löpa igenom" och bjuda på leendet :-)

Efter 5 km visade min Garmin 29.15 (precis som den officiella nettotiden) och jag log eftersom det kändes så grymt bra. Jag passade på att dra på lite till och det var lättlöpt. Därmed inte sagt att jag inte hade svackor :-) Ett antal gånger tog jag gåvila och det kändes ändå super! Jag hade rygg på en kille som löpte i mitt tempo - tack för farthållningen! Jag kunde såklart inte låta honom "spöa mig" så jag tog honom i backen upp mot IP på slutet och drog på en rejäl spurt de sista 150 m. När jag tryckte av min Garmin visade den 57.52, men den officiella tiden är 57.54 :-)

SUPERNÖJD! Och dessutom personligt världsrekord! Helt otippat! Tänk om jag hade skött mig, tappat 10 kg och tränat på... Under 4.30 på maran nästa år lockar nu enormt! Dessutom ska jagunder 55 in ;-)

Nu är jag nyduschad och rätt trött och sitter hemma och väntar på att sticka mot Arlanda för att flyga ner mot Skåne. Jag kommer sova som en prins ikväll. Grattis till alla hjältar som tog sig runt de tio idag - bra jobbat!

10 kommentarer:

 1. Halloj! Ja det var kul att ses och grattis till framgången!! Nu ska du njuta och fira en väl genomförd prestation! :-)

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat Magnus! Det är ju kanon att gå in i viktminskningstider när du är på topp!

  Förkylning och halsont satte stopp för mig idag, men jag hade ju "egentligen" säsongsavslut redan i samband med LL den 25 sept! Nu väntar stavlöpning för att stärka triceps inför kommande skidsäsong. Hoppas på en lika fin vinter i Stockholm i år:-)

  SvaraRadera
 3. Fanken vad bra Magnus! Du är bara BÄST!
  Grattis!
  Och leendet är om möjligt ännu större nu fårstår jag..

  SvaraRadera
 4. Personligt världsrekord! Stort grattis!

  SvaraRadera
 5. Harligt att hora!! Grattis Magnus!!

  SvaraRadera
 6. @hempa10
  Tack! Jag njör igår kväll på hotellet i Helsingborg med en hamburgertallrik :-)

  @Mentorn
  Syn att vi inte kunde ses och att du låg nerbäddad (på en tvåtimmarspromenad!). Nästa år... Och tack!

  @Pernilla
  Hihi - tack! Leendet var rätt brett efter målgång :-)

  @Lars
  Tack! Och allt detta trots vikt och oträning... Känns helt OK!

  @Petra
  Tack så mycket! Trots kylan var det en underbar dag igår. Sverige på hösten är ändå rätt OK ;-)

  SvaraRadera
 7. Hej Magnus, kul att hälsa igår!! Härligt att du är så nöjd med loppet! Det ska du vara!

  SvaraRadera
 8. Superduper Magnus! Och du, det är nu den NYA säsongen börjar! :-)

  SvaraRadera
 9. @Staffan
  Snacka o att förtjäna att vara nöjd! Du var ju grym! Men tack!

  @Ingmarie
  Säsongsladdning inledd... Närmast blir det slölufsande med kontinuitet som förberedelse inför kuren. Sen kurfokus, men SEN! Hoppas verkligen ni njuter "over there"!

  SvaraRadera
 10. Alltid trevligt med personligt världsrekord. Nu ska du ta ett järngrepp på vikten. 10 kilo till sommaren, tycker jag är ett realistiskt mål. Även om man inte ska lita riktigt på kalkylatorer, http://www.runningforfitness.org/calc/weighteffect.php så finns det en del i det. Viktnedgång tillsammans med lite kvalitetspass kan säkert få ditt springande att bli något utöver vad du hoppats på.

  En man jag haft lite webbkontakt med gick ner 18 kilo och förbättrade sin miltid från 51 till 42 minuter på ett år.

  SvaraRadera