lördag 7 augusti 2010

Njutpass i sommarregn

Efter några dagars mentalt fokus på mat och relax tyckte jag det var dags för ett löppass. Regnet skvalade lätt, men det var i alla fall 21 grader. Ett pass i sommarregn var inget som tilltalade dottern idag så det fick bli en iPodrunda.

Jag tog det lugnt och hade hela tiden i bakhuvudet "spring inte snabbare än att det är njutbart". På det viset drog jag på ibland och fick gå ibland. Att jag fick gå kändes faktiskt helt OK. Med tanke på snittempot så är jag jättenöjd ändå. Sju kilometer i 6.04-tempo är klart godkänt för mig. Just nu behöver jag den här härliga känslan och jobbar inte på så hårt som jag skulle kunna. Passen får inte bli segpass, men att vara sådär så man måste bita sig i tungan och rabbla mantran funkar just nu inte. Den tiden kommer...

Jag har ju kämpat en del med mig själv för att hitta en bra nivå på maten och att lära mig äta BRA saker istället för skräp. Med skräp pratar jag om vit pasta, vitt ris, vitt bröd etc. Jag jobbar dessutom med att äta oftare. Allt för att, till att börja med, hitta ett läge där jag mår bra, orkar träna och gillar maten jag stoppar i mig. Det är ett stort steg. Jag har ätit likadant de senaste åren och får nog räkna med att det tar ett tag att ändra på ätandet :-) Att sen få med sig hela familjen... Nåja - "lead by example" är ett bra uttryck jag gillar. Man kan aldrig ändra någon, men man kan få någon att ändra sig... Tänk på den ett tag :-)

Fisk kokt i paket, quinoa,
sallad och bönsallad
Hur som helst. Jag kör på hårt med frukosten. Den är liksom grunden för en dag och kan jag ändra den till något bättre så går resten av bara farten. Hittills har det gått utmärkt. Jag njuuuter av frukosten bestående av yoghurt med müsli, lite färsk frukt när så passar, en grov smörgås med kalkon, keso och tomat. Till detta en fantastisk kopp kaffe. Jag har inga som helst problem med att fortsätta äta denna frukost och den funkar! Jag känner liksom i kroppen att "soppan räcker längre"...

Övriga måltider försöker jag justera lite åt gången. Igår blev det fiskpaket med blandat smågodis. Till detta quinoa, grönsallad och lite bönsallad. Spännande upplevelse, men supergott! Jag gjorde samma fisk till barnen, men de fick istället med curry och de fick dessutom vanligt ris till. En vacker dag kanske de också äter quinoa och bönsallad.

Jag passade på att ta en bild på min middagstallrik igår så ni får se hur smarrigt det var :-)

På måndag hämtar jag nummerlappen till midnattsloppet. Det är ju bara dryga veckan kvar nu. Målbilden har justerats en smula sedan jag anmälde mig. Nu handlar det bara om en sak - NJUTA sig igenom en mil. Alldeles oavsett om det tar 55 minuter eller 1 timme och en kvart :-) Jag ser verkligen fram emot att njuta mig uppför backen till Sofia kyrka... Det ska bli helkul att köra!

När - nu är det dags att åka och kompletteringshandla inför tacosmiddagen ikväll. Idag tänker jag äta vitt bröd - majsbröd! Men EXTRA mycket sallad blir det! Hur jag ska göra ikväll med lördagsgodis har jag inte riktigt bestämt än. Tar jag någon godis så blir det inte många... Jag HAR köpt en påse blandade nötter (naturell) som är "nödpåsen". Den tog jag till igår när tjejerna åt lite fredagsmys. Inte en enda av deras tog jag :-)

Just det - för er som inte vet det - Kika in på Ingmaries blogg. Hon kör Vertex idag... Grymt! Jag håller tummar och tår för henne!

Tills vi hörs igen!

5 kommentarer:

 1. Njuta är ett bra ord när det handlar om träning och att bromsa sig själv.. Här har Du en till som ska njuta sig igenom ML nästa lördag - det är nog bäst för vaderna att ha den taktiken.. Men njuta sig uppför kyrkbacken, hmmm - den får jag fundera ett tag på ;) Förra året stod det en kille och spydde på krönet..
  Ha en trevlig lördag kväll!

  SvaraRadera
 2. tänk om nån sa till dig för 5 år sen att du idag skulle njuta av att springa runt ute i regn ;)

  SvaraRadera
 3. @Pernilla
  LOL - spybacken är hård mot de hårda :-) Att njuta sig uppför den lär bli en utmaning, men man kan det man vill... Passa vaderna - du ska ju greja halvmaran snart! Jag tar detta som ett pass i underbar miljö och med bra service...

  @Jakob
  Jag hade nog småfnissat. Hade nån sagt för fem år sen att jag skulle ha sprungit en mara hade nog asgarvet brutit ut :-) Nu ska jag ta en sån lättare och med njutning (om nu det är möjligt!). 2011 - vi syns då, mannen(väntar du i målet så vi kan stappla nerför trappan på Östermalms IP...?)!

  SvaraRadera
 4. 2011 syns vi på maran, det är taget! Sen vem som väntar på vem återstår att se, har aldrig sprungit längre än 2.5 mil så det återstår att se om kroppen håller. Men man har ju tid på sig att "värma upp" så det borde gå vägen :)

  Tänkte precis anmäla mig till "Tjur ruset", verkar vara ett lopp i min smak!

  SvaraRadera
 5. @Jakob
  Najs! Tjurruset är säkert ett lopp i din stil :-) Obanad terräng... Inget för en asfaltsråtta som mig!

  SvaraRadera