måndag 2 augusti 2010

Ny (bättre?) frukost på hotell

Tjing! Efter mina vänners finfina kommentarer gjorde jag en justering av frukost idag. I och för sig var jag tvungen eftersom jag bor på hotell just nu .-)

1 tallrik yoghurt (naturell) med müsli i egen blandning (dinkelflingor, linfrön, russin, mm mm - ingen fruktsallad fanns)
1 kopp kaffe med en skvätt mjölk
1 "svart" hypergrov(med Scandicmått mätt) smörgås med skinka, keso och tomat
½ kiwi

Ingen fruktyoghurt, ingen juice, inget vitt bröd :-)

Jag hade ytterligare ½ kiwi och lite ananas på brickan, men då var det stopp. Jag orkade helt enkelt inte mer.
Nu siktar jag på att få till en knäckemacka vid 10-tiden (eftersom jag käkade vid 6.30 och började jobba vid 7.00 så borde det bli lagom) och en GI-lunch vid 12.30-13.00. Jag återkommer i frågan lite senare :-)

Förresten - kommentera GÄRNA. Jag är i inlärningsläge nu och behöver all input jag kan få! Fokus ligger väldigt mycket på mitt ätande och jag kan meddela att morgonpromenaden sov jag bort... Nåja - en kvällspromenad istället och bättre lycka imorgon!

Nu är det dags för en kopp kaffe...

6 kommentarer:

 1. 1) om du gillar det du äter så är det bra.
  2) om du orkar med både livet och träningen så gör du rätt.
  3) om du får resultat, på sikt. Då gör du rätt.

  Om inget händer på 3, då gör du något fel, då får du se över 1. Eller se över 2, träningsbiten.

  I övrigt kan jag inte säga så mycket på det du skriver. Jag själv vill ha reda på vilken mängd mat nån är viktstabil på, därefter får man skruva åt rätt håll för att få resultat. Först skruvar man på kosten och därefter på träningen för att få en bra balans.

  En del äter på tok för lite under alltför långa perioder, och det kan sänka ämnesomsättningen och blir en stressfaktor när resultaten uteblir. En del tränar alltför långa pass som sliter istället för att ge energi och lust.

  Ta hellre ett par 15 minuters raska promenader istället för ett längre per dag. 15 minuter kan du nästan alltid undvara, men inte 45. Ett 5 minuters styrkepass (mixa armisar, crunchar, dips, plankor - eller kör burpees) kan du alltid slänga i var du än är. Såna pass är perfekta att ha om man vill få upp energinivåerna. Istället för att mala 15k med lubb, ta korta lubb - där du orkar hålla lite högre tempo och variera. 15-20 minuter är perfekt. Du ska ligga precis där du känner att du inte sliter ut dig, utan får förnyad energi.

  Det gäller att hitta balansen, att hålla igång motorn utan att stressa, se till att mata kroppen med rediga näringsämnen och energi så man inte får soppatorsk.

  Se till att få i dig protein, aminosyrorna är kroppens viktigaste byggstenar. 120-160 pråttar/dygn tycker jag du ska ha som minimumnivå. I övrigt kring kost; ju större procent av din mat är sådant som är lagat från rena råvaror desto bättre.

  SvaraRadera
 2. Ja, jag kan inte saga annat an att du har en otrolig disciplin... Nagra matrad kan jag daremot inte komma med - badgears kommentar ovan verkar valdigt vettig.

  SvaraRadera
 3. Ser toppen ut, men jag hade lagt kiwin och ananasen i tallriken istället för russinen ;)

  Håller med badgear i övrigt. Ett 10 minuters snabbt fyspass såsom armhävningar + situps + benböj (gå ner på ett ben) och kanske tåhävningar drar igång maskineriet och ämnesomsättningen fin-fint när man har ont om tid/ork. Kan även rekommendera hoppa hopprep 10 - 15 min.

  SvaraRadera
 4. Superbra bra Magnus!
  Lyssna på badgear och Jakob. Bättre lite och ofta än sällan och mycket. :-)

  SvaraRadera
 5. Hallå! Nyligen bestämde jag mig för att publicera Sverigs samtliga bloggar om hälsa. Däribland ämnen såsom viktnedgång, träning, sjukdommar, mental hälsa, livsstil, mm. Eftersom din blogg passar in där så skulle jag gärna se att du la till den. Iden är att likartade ska hitta motivation att själv fortsätta blogga och utvecklas. Givetvis kostar det inget.

  http://www.halsoartiklar.se/bloggar/

  SvaraRadera
 6. @badgear
  Jag tror banne mig du har rätt! Igen :-) Bra tips som jag ska ta till mig - verkligen!

  @Petra
  Disciplin vet jag inte :-) Snarare frustration och envishet, hehe. Men tack!

  @Jakob
  Tanken fanns, men på morgonen var jag inte i form att skala ananasen och kiwin.. :-) Jag tar till mig allt ni säger, men inför nog en sak åt gången så hjärnan hinner med...

  @Ingmarie
  Nu ligger fokus på det som åker in i brödluckan. Jag är lite trög och behöver "fatta" innan jag tar nästa steg. Träningsvila sen i söndags har gett hjärnan lite tid till eftertanke. Jag börjar bli redo för nästa steg snart...

  SvaraRadera