fredag 13 augusti 2010

Fredag den trettonde

Idag är det den ökända fredag den trettonde :-) Idag är det inte meningsfullt att försöka sig på träning - det kommer bara sluta i elände, hihi! Skämt åsido - idag är det vilodag från träning! Några småpromenader med Nemo och Simba (som är brorsans labbe på besök under dagen) är det som blir idag. Likaså imorgon.

Imorgon kväll smäller det. Första loppet sedan det otroligt misslyckade Musköloppet där värmeväggen smällde mig i skallen. Dryga milen på 1.08!!! Inte kul... Jag tror faktiskt det var precis efter Muskö som mina tvivel började dyka upp. Det var då jag började fundera på hur jag istället för att njuta hade satt upp mål, jobbat som sjutton och helt glömt att njuta av resan fram till målen. Nu har jag landat i en helt annan känsla som jag brottas med att hela tiden försöka hålla kvar. Hittills hat det gått utmärkt :-)

Så - har jag några tankar kring tid imorgon kväll? Klart jag har! Under 60 minuter skulle kännas bra. Ner mot personliga världsrekordet (58.27) skulle kännas utmärkt och under 58 som en dröm... I stort sett får ju dagsformen avgöra. Som jag sagt tidigare är huvudsyftet att le mig igenom de tio kilometrarna och njuta av resan. Tiden ÄR av underordnad betydelse, men självklart vill man vara så snabb man kan! Det är väl liksom en del i att löpa lopp? Oavsett om man vill slå någon annan, eller bara sig själv! Personligen, som löparblåbär och träningsblåbär, har jag insett att jag inte är snabb. Jag kan bli väldigt mycket snabbare, men har helt enkelt inte brytt mig om det tidigare.

Jag vet nu hur man blir snabb! Man springer helt enkelt snabbare :-) Jag har själv valt taktiken att löpa på känsla och låta farten komma - för det gör den. För vissa tar det tid (läs Herregud vad tid det tar för mig!), för andra går det fort. Det viktiga, tycker jag, är att man springer efter sina förutsättningar. Där jag är idag KAN jag inte jämföra mig med en 25-årig, smal, vältränad och "hungrig" människa. Och varför ska jag? Jag springer för att jag gillar att springa och för att jag vill må bra! Sen finns ju alltid den där lilla röda figuren på ena axeln som sitter och muttrar "spring om, spring om - lite snabbare kan du". Imorgon kommer han väsnas mer än han gjorde igår... :-)

Ikväll lite pasta och kyckling - vad stoppar ni i er inför loppet imorgon?

5 kommentarer:

 1. Lycka till i morgon! Ser fram emot att läsa en redogörelse framåt småtimmarna efter loppet;-).

  SvaraRadera
 2. Önskar Dig lycka till utifall vi råkar gå om varandra imorgon!

  SvaraRadera
 3. Stort lycka till! (Du glömde väl inte grönsakerna? hehe)

  SvaraRadera
 4. @Roadrunner
  Tack och bock! Hoppas orka blogga ikväll - annars blir det imorgon :-)

  @Pernilla
  Jamen detsamma! Hoppas vi lyckas träffas, det vore kul!

  @Ingmarie
  Tackar! Det var mindre grönsaker igår än vanligt, MEN det var grönsaker - stor skillnad mot tidigare! Jag har tom haft linser i sallader :-) Nu testas allt en gång till! Linserna var helt OK, men inte ensamma. Supergod sallad blev det i alla fall :-) Jag lär mig sakta men säkert! BRA att du håller ordning på mig!!! Tack för det med :-)

  SvaraRadera
 5. Ha ha. Skönt att du ser det så. Jag tror på dig ! Du har en enorm potential!

  SvaraRadera