fredag 24 september 2010

No go!

Beslutet är taget: Jag startar INTE imorgon!
Jag tänker faktiskt redan nu gå ut med detta :-) Mest så att mitt envetna funderande ska avslutas. Knäna känns rätt OK, men inte bra. Snuvan är, om möjligt, än värre. Jag har ingen feber, men nyser ut halva hjärnan varje frukost och fortsätter sedan med resten under resterande tid på dagen. Egentligen undrar jag hur man kan få ut så mycket ur en näsa...

Jag funderade in i det sista på att faktiskt "nedgradera" mig till LL 15K. Till slut insåg jag det meningslösa. Varför nedgradera när det verkligen är 30K jag vill bocka av i min Att-göra-lista? Har jag fått någon slags hybris och MÅSTE löpa, eller vad är det som pågår? Jag tog gårdagkvällen i anspråk för "luta-mig-tillbaka-och-filosofera"-tid. Varför vill jag starta? Vad vill jag uppnå? Vad vinner jag på att starta på 15K när jag egentligen vill springa 30?

Slutsatsen blev helt enkelt - jag är just nu egentligen helt "ointresserad" av att springa 15K! Det är ju elddopet med 30K som lockat och om jag inte känner att jag kan göra mig själv rättvisa och dessutom riskerar att sabba kroppen ytterligare... Nä, då får LL30K vänta ett år! För det är ju precis det som det handlar om - ett futtigt år, 12 månader, 365 dagar! Beslutet var inte det lättaste att ta, men när man tar med i beräkningen den "horribla" känslan under Stockholm halvmaraton så känns beslutet 100% rätt.

Nu använder jag den lilla energi jag har åt att skicka positiva tankar åt alla er alla som är startklara inför imorgon och hoppas att ni får en helt fantastisk upplevelse - även om vädergudarna ser oroväckande arga ut... Lycka till allihop!

Jag hoppas vi ses på Hässelby i alla fall...

6 kommentarer:

 1. Tråkigt när saker inte går ens väg men jag tror du gör ett rätt beslut att lyssna på kroppen.

  Peace Love och Löparskor!

  SvaraRadera
 2. Trist när det inte blir som man tänkt! Men fruktansvärt klokt och precis som Du skriver: det är bara ett år till nästa LL :)
  Se till att bli frisk nu!

  SvaraRadera
 3. Klokt! Och helt rätt! Men skittråkigt förstås...

  SvaraRadera
 4. Klokt beslut att avstå. Trist, men man blir sjuk eller skadad ibland, så är det bara. Nu har du ett helt år på dig att ladda och slipa formen:)

  SvaraRadera
 5. Resan du gör är för resten av ditt liv, så vad gör en väntan på ett futtigt år när du ska vara frisk i ytterliggare 50 år.

  SvaraRadera
 6. @Allihop
  Tack! Skönt att få höra att man är klok ibland :-)

  SvaraRadera