torsdag 14 april 2011

Jobb(ig) vecka

Denna vecka har gått i jobbets tecken. I söndags efter njutrundan drog jag vidare mot Arlanda och flyg söderöver. Dagarna har gått i ett och snittarbetstiden har legat på 12 timmar. Idag blir det färre timmar eftersom jag måste hinna flyga hem också… Puh!
I förrgår var jag inbokad på Box i Helsingborg, men hade rejäl känning i handleden efter förra veckans pass så jag avstod. Istället klev jag upp på löpbandet i hotellkällaren och avverkade 38 tunga minuter. På något sätt är det mental jättejobbigt att löpa band. Man kommer ingenstans, är nära taket med dess relativa ”hetta” och känslan blir ”blasé”. Annat är det när man löper ”på riktigt”!
Alldeles oavsett så blev passet gjort. Det gick knappast snabbt, var inte speciellt kul men ack så skönt efteråt. Man sover så skönt efter att ha tränat någon timme innan!
Trots mycket arbete har en del funderingar väckts under denna resa angående min vikt. Jag tycker att jag, åtminstone mentalt, är på rull när det gäller mina kroppsaktiviteter. De mål jag satte upp tidigare har varit lite si och så, men jag har hållit nivån med minst tre pass i veckan ändå. Jag har dessutom testat lite olika pass på SATS och kommer definitivt fortsätta med det. Men nu är det dags att lägga en del av den mentala kraften på vikten igen.
Jag har sneglat åt LCHF-kost, men jag vet inte riktigt. Jag känner mig lite osäker på om jag kommer ”orka” ta mig i igenom den första tiden. Å andra sidan så lär det inte vara lättare med annan typ av kost heller! Jag tror att jag ska testa en egen ”twitch” på LCHF i forrmen ”skippa bröd, ris, pasta, potatis efter bästa förmåga och ät istället andra kolhydrater”-kost. Detta i kombination med minskade portioner och grov analys av kaloriinnehåll borde ge en bra, stabil viktnedgång och dessutom med en god mättnadskänsla – och dessutom hållbart på sikt. Mättnadskänsla är rätt viktigt för mig som har så urdålig karaktär och har otroligt lätt för att ”överäta” när hungern slår till.
Jag ska fnula lite mer på detta när hjärnan har varvat ned efter denna intensiva jobbvecka. Jag måste på nåt sätt landa och bli utvilad för att orka lägga kraft på detta. Nu stundar, tack och lov, två hela veckor hemma med familjen och en påsk. 1 maj är min nästa tjänsteresa och innan dess ska jag ha applicerat en bättre kostmodell för mig själv som jag också kan följa när jag äter ”utemat”.
Så – idag hinns ingen träning med, men imorgon lär det bli en löprunda och på lördag ett crosstrainingpass på SATS. Eventuell med ett inledande corepass…

1 kommentar:

 1. Jo, LCHF verkar riktigt effektivt. En 140 kilosbloggare har nyligen lyckats gå ner 1,9 kilo på 3 veckor med metoden. Men frågan är vad han gått ner, äter man riktig lågkolhydrat så minskar kolhydratreserverna i kroppen och den vätska som binds upp. Tänk om två kilo försvunnit den vägen...

  Mitt råd är, strunta i poppisdieter. Ta The Hackers Diet och använd dig av den. Dom två jag känner som använt sig av den som grund har båda gått ner 30-35 kilo på ett halvår eller så, och haft sin nya vikt nu i 4 års tid. Båda två dessutom klart mycket snabbare och starkare än tidigare. En 100%:ig metod.

  Vill man lyckas så ser man till att göra jobbet, ha rätt mental inställning och kontroll över det man gör. Vill man mest låta käften gå om insulin, kolhydrater och annat (ursäkter, ursäkter och ursäkter) och dessutom få ganska mediokra resultat (2 kilo på tre veckor i 140kilos klassen övertygar inte), ja då är LCHF en bra metod.

  Vill man verkligen följa de som kan konsten att gå ner i vikt, då kan man ta efter Biggest Loserdeltagarna. Dom går ner i vikt, där finns inga ursäkter - alla deltagarna går ner i vikt. Dom är beviset på att alla kan går ner i vikt.

  Att sedan bli kvar där, det är en annan femma.

  Hoppa över innedieterna, gå direkt till böcker av herrar som Staffan Lindeberg, Bo Gräslund & Göran Burenhult. De är inte ute efter att sälja lösnummer. Och The Hackers Diet, den är ju gratis.

  SvaraRadera