onsdag 25 maj 2011

Stress, skrik och nya kompisar

Lämnade dottern vid tåget 7.00 imorse. Dagen D för henne och hennes klass lag i "Bästa fyran". De hade, på ren vilja, simmat till sig en finalplats i Eriksdalsbadet :-) Pappa (myself) hade planerat att sticka dit och vara stolt, och galet skrikande, förälder. Enligt dottern skulle de starta i heat 3 ca 9.15. Trafiken var horribel och 9.20 släppte jag frun vid entrén och hon sprang för att hinna fota lite. En besviken pappa joggade efter parkeringsjakt i lätt tempo  mot entrén utan direkt hopp om att hinna se dottern. Saken var den att hon oroat halvt ihjäl sig för växlingen och att dyka i. Bekymrad, besviken och lätt svettig anlände pappa och hann se heat 4!!! Tragiskt att man skulle missa, tänkte jag. I heat 7 dök plötsligt "Finnstaskolan, 4A" upp på tavlan! Förvånad och smått exalterad skrek jag som en vilde och har ALDRIG sett en så bra växling i hela mitt liv. Inte heller har ens Michael Phelps simmat så perfekt och snabbt på 25 m. OK, möjligen överdriver jag en liten, liten smula... Otroligt glad att ha fått vara del av dotterns stora dag och dessutom stolt som aldrig förr vinkade vi som galna, men dottern såg oss givetvis inte :-) Hon såg däremot riktigt glad ut när vi pratade med henne efteråt. Underbar förmiddag!

Nyaste kompisarna
Eftermiddagen inleddes med ett par timmars kort jobb och ett tråkigt besked från en kollega som förlorat sin pappa inatt. Ett knippe varma tankar sändes till kollegan och därefter vidtog fritidshämtning, skoinköp till barnen och, kors i taket, införskaffande av ett par nya löparkompisar

Nike Lunarglide + 2!

Jag kan verkligen tipsa om Stadium outlet i Barkarby.

Istället för 1200 kr fick jag hosta upp 650 kr :-)

Lyckades dessutom övertala frun att ta ett par av samma modell - men rosa såklart!

Nöjd som få drog jag mot kvällens spinning på 55 minuter och, precis som jag anade, klev av cykeln på darrande ben och en t-shirt som möjligen hade något torr liten fläck.

Så - imorgon en kort spinn & core-combo på lunchen. Annars jobbar frun och det blir kort dag även imorgon. Tidigt upp däremot så jag kanske "bara" jobbar 8 timmar... Ska försöka klämma in en vända till Stadium/Intersport och kika på "cykelpjucks". Jag är mogen för det nu... Det är också ett bra sätt att koppla bort tankarna på maran på lördag som jag INTE ska springa :-) Men kika - det ska jag!

3 kommentarer:

 1. Det var sjukt mycket ungar på badet i onsdags men det verkar mer ha varit en friluftsadag. var tävlingarna inomhus?
  Kul med nya pjux! Hoppas de funkar att kuta med också. ;-)

  Ang. din viktuppgång den där megajobbveckan så tror jag snarare det beror på att du samlade vätska än gick upp i vikt "på riktigt". Antar att du satt stilla mycket och inte hann träna som du vill/brukar?
  Om det blir "fel" lite då och då är inte hela världen Magnus. det är vardagen som räknas!

  SvaraRadera
 2. Skönt att du hänger i med träningen ta en dag i taget och tänk långsiktigt resultat det är mitt bästa tips för vikten.

  Peace Love och Löparskor!

  SvaraRadera
 3. @Ingmarie
  SJUKT mycket ungar är ju bara förnamnet! Och de lät... Men stolt pappa - Check! Jag hoppas också pjuxen går att kuta med. Ska försöka testa imorgon eventuellt. Viktuppgången tar jag inte alltför hårt på. Mars 2012 är ju målet för steget. Sen ska jag "bara" fortsätta, så något litet felsteg är helt OK. Å du - kör hårt idag (även om du ser det efteråt)!

  @Jesper
  Jag är otroligt nöjd med att jag tycker det är så här kul! Långisiktigt är målet, men ibland kryper otåligheten fram och den är svår att tampas med :-) Hittills känns det helt OK!

  SvaraRadera