tisdag 7 juni 2011

Räknas sightseeing i 30-gradig värme som pass?

Idag sitter jag åter på skolbänken! I Sigtuna, Stora Brännbo, för att vara exakt. Just nu är jag mätt och belåten efter ytterligare en fantastisk måltid. Stora Brännbo rekommenderas på matfronten!

När det gäller konferensrummen är det en annan femma! Ingen ventilation, strålande sol och stillastående, 30 grader varm luft. Inga optimala förhållanden för inlärning i mina ögon. Efter lunchen idag fick vi dessutom en timmes sightseeing i Sigtuna med guide. Rätt häftig stad och mysig vandring - TROTS 30 grader och strålande sol...

Förra veckan lämnade jag in min första inlämningsuppgift för att så småningom kunna certifiera mig. Hoppet var lågt ställt eftersom jobb och annat stört hela den gångna månaden. Döm om min förvåning när jag öppnade kommentarerna nu ikväll - "Utmärkt!", "Fortsätt på detta sätt!" och liknande var dominerande kommentarer. Den sämsta kommentaren jag kunde hitta var ett rakt "OK!". Nöjd som sällan förr bubblade självförtroendet tillbaka. Hoppet återvände och energin strömmade tillbaka. Tänka vad jag skulle kunna göra med ordentliga förberedelser...

Hela eftermiddagen har jag suttit i en verksamhetsmodelleringsövning. Snacka om roligt! Det känns SÅ rätt att ha gett sig i kast med denna kurs att jag inte vet var jag ska ta vägen. Att coacha, leda rätt och få andra att växa i när de får hjälp med riktning - DET är ju grejen! Jag hoppas verkligen att få jobba med såna saker framöver istället för att harva runt i "utvecklarträsket" där jag saknat den mänskliga delen alltför länge. Måhända beror det på min handledares eminenta sätt att coacha mig med sina kommentarer, men det bryr jag mig inte om - idag äger jag och mitt humör :-)

Som ni förstår har INGEN tid lagts på träning idag, men det känns helt OK. Imorgon blir det detsamma (om inte morgonen kan bidra med ett kortare löppass...). På torsdag återkommer jag :-)

Natti!

6 kommentarer:

 1. Se där verksamhetsmodellering jobbade jag med på min tid inom Cap Gemini, oj det är visst 16 år sedan =)

  Peace Love Löparskor!

  SvaraRadera
 2. Hihi - ja, jag är inte så snabb på detta områet heller :-)

  SvaraRadera
 3. Grattis!
  Jag tror du är helt fantastisk på det där!
  Du har ju själv "vuxit" massor sen jag började följa dig!
  En erfarenhet som ingen i världen kan lära ut utan måste upplevas. :-)

  SvaraRadera
 4. @Ingmarie
  Oj nu rodnar jag, men tack! :-)

  SvaraRadera
 5. Din certifieringsutbildning låter görsköj!
  Sån kanske man skulle gå.

  Har precis anmält mig till Sthlm Marathon 2012 så nu är det dags att börja träna :)

  SvaraRadera
 6. Var har du blivit av? Har du smält bort? ;-)

  SvaraRadera